Düzenli olarak tekrar eden DisplayPort "sinyal yok" sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Furkanxxr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 420

Furkanxxr

Çalışkan
Ayda bir bilgisayarı açıyorum ve 2 aydır ne zaman açsam DP'de "sinyal yok" hatası alıp duruyorum. Cidden artık yeter ya, ne yapsam olmadı. Her yolu denedim. BIOS, RAM vs. hepsini kontrol ettim ama yok. Geçen gün Recep abi, kasadaki parçaları sök ve tekrar tak dedi. Bu yöntem işe yaradı fakat şu an yine aynı sorunu yaşadım. Artık sinir bozucu seviyeye geldi. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Videolar işine yarar belki.

Videolar var belki işine yarar.

@SpeedBeast34.

Bunlar da yaramadi of of moralim bozuldu.

Bende aynı çözümler söylemiş gibi olacağım ama cihazdaki kasadaki ner ne kadar kablo varsa elektrik kablosu dahil çıkart anakart da elektrik namına bir şey kalmasın belli bir saat geçince tekrar tak belki düzelir.

@SpeedBeast34.

Bunlar da yaramadi of of moralim bozuldu.

DisplayPort kablosunu sağlam bağla kablo ve portları kontrol et.
PC ve monitörü kapatıp fişleri çek birkaç dakika bekle elektrik kalmasın anakarta yeniden başlat.
Gerekirse BIOS sıfırlaması yap.
Monitör ve kabloyu başka bir sistemde deneyerek teşhis koyabilirsin imkanın varsa.
HDMI ile geçici bağlantı kurarak sürücü kurulumunu gerçekleştir ardından DP'ye geç ama önce HDMI ile bağlantı kur emin ol görüntü geldiğine.

Son düzenleme:

En son bütün parçaları söküp taktığımda düzelmesi tekrar düzelme sansi var o zaman.

Yine bir şeye yaramadi.

@Recep Baltaş abi rahatsız ediyorum kusura bakma ama cidden yardımına ihtiyacım var ilgilenirsen cok sevinirim.

Her şeyi denemen lazım vazgeçme her yolu dene.

Kanka şimdi tüm parçaları soktum kasa açılmıyor hiçbir şekilde PSU mu sıkıntılı acaba fanın yaninda küçük bir parıltı geldi gitti kasayi açtıktan sonra ama güç ulaşmıyor anlamadim tüm her şeyi de doğru taktım oysaki.

Son düzenleme:

Anakarta güç mü gelmiyor anakartta hiç ışık yanmıyorsa canlılık yoksa bu videoyu dene
yapabilirsin belki.

Anakarta güç mü gelmiyor anakartta hiç ışık yanmıyorsa canlılık yoksa bu videoyu dene.
yapabilirsin belki.

Aga PSU tarafina baktimda azıcık bir vızıltı sesi geliyor şalteri indirince gidiyor anlamadim solda da fanın yabinda bir şey parlıyor ben anlamadim bu bilgisayara ne oluyor PSU mu bozuldu acaba adamakıllı bile kullanmadım.

Anakarta güç mü gelmiyor anakartta hiç ışık yanmıyorsa canlılık yoksa bu videoyu dene.
yapabilirsin belki.

Aga böyle bir aleti nasıl bulacağım peki

İşte diyorum ya senin bu tip alete ihtiyacın var etrafında PC tamircisi var ise onlarda bulunur sorun PSU ise test için.

Anakarta güç mü gelmiyor anakartta hiç ışık yanmıyorsa canlılık yoksa bu videoyu dene
yapabilirsin belki.
recep abiye ulasamiyor muyuz ya etiketledim ama bakmadi bunaldım cidden cok teşekkür ederim bu arada dunden beri benle uğraşıyorsun ama maalesef olmuyor

İşte diyorum ya senin bu tip alete ihtiyacın var etrafında PC tamircisi var ise onlarda bulunur sorun PSU ise test için.

Şimdiki PC cilere güven olmuyor var tabii ki de bilmiyorum yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…