Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
DVD'ye ISO yazdırıyorum çünkü USB belleklerde boşuna yer tutmasını istemiyorum. Bu yüzden Windows 11 ISO'su arıyorum DVD'ye sığabilecek normal sürümler 6 GB olduğu için ve DVD de 4.7 GB olduğu için bir türlü sığmıyor.

Bana DVD'ye sığabilecek Windows 11 ISO önerir misiniz debloat edilmiş olsun veya eski bir sürüm olsun hiç önemli değil sadece GB konusunu düşünüyorum.

Bu güne kadar tüm ISO'larımı DVD'ye yazdırdım. XP'den bu yana 10'a kadar ISO cdlerim dvdlerim var ama Windows 11 bir türlü sığmıyor.

Önerebileceğiniz Windows 11 ISO var mı 4.7 GB'dan daha küçük olan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Resmi bir ISO bulamadım. Ancak benim hazırladığım bir özel ISO vardı. Şöyle dezavantajı var, Windows Defender'ı kaldırmıştım. Ayrıca Home/Pro sürümü değil, LTSC sürümü.

(İstek üzerine hazırlamıştım. Antivirüs olmaması nedeniyle önermiyorum. USB'den Windows kurmaya başlamanızdan yanayım.)

Eğer normal home ya da pro versiyonunu istiyorsan. Windows 11 5-6.5 GB civarında yani sana en az çift katmanlı DVD-R DL (8.5 GB kapasite) gerekiyor demek oluyor standart (DVD-R) kapasitesi 4.7 GB olduğu için yeterli değil.

DVD'ye ISO yazdırıyorum çünkü USB belleklerde boşuna yer tutmasını istemiyorum. Bu yüzden Windows 11 ISO'su arıyorum DVD'ye sığabilecek normal sürümler 6 GB olduğu için ve DVD de 4.7 GB olduğu için bir türlü sığmıyor.

Bana DVD'ye sığabilecek Windows 11 ISO önerir misiniz debloat edilmiş olsun veya eski bir sürüm olsun hiç önemli değil sadece GB konusunu düşünüyorum.

Bu güne kadar tüm ISO'larımı DVD'ye yazdırdım. XP'den bu yana 10'a kadar ISO cdlerim dvdlerim var ama Windows 11 bir türlü sığmıyor.

Çift katmanlı (Dual Layer/DL) olan bir tane satın alıp, yazdırmanız yeterli (optik sürücünüz destekliyor mu diye kontrol edin).

Windows yükleme dışında da kullanmak için Ventoy kurabilirsiniz. Windows içinde yüklü kalır aynı zamanda bir şeyler depolamaya da devam edebilirsiniz.

Çift katmanlı (Dual Layer/DL) olan bir tane satın alıp, yazdırmanız yeterli (optik sürücünüz destekliyor mu diye kontrol edin).

Bu dvdleri okumak içinde DL gerektiğinden gereksiz olur laptopa vs kurulum yaparken sürekli yanımda DL taşımak istemiyorum. Ve çift katman DVD bulmak neredeyse imkansız.

Aslında katı bir sıkıştırmayla yazılabilir ama kurulum uzun sürer.

Nasıl sıkıştırabilirim ve kurulum ne kadar uzun sürer 30 dakika mı?

Windows yükleme dışında da kullanmak için Ventoy kurabilirsiniz. Windows içinde yüklü kalır aynı zamanda bir şeyler depolamaya da devam edebilirsiniz.

Bunu düşünebilirim ama DVD arşivi yapıyorum.

Resmi bir ISO bulamadım. Ancak benim hazırladığım bir özel ISO vardı. Şöyle dezavantajı var, Windows Defender'ı kaldırmıştım. Ayrıca Home/Pro sürümü değil, LTSC sürümü.

(İstek üzerine hazırlamıştım. Antivirüs olmaması nedeniyle önermiyorum. USB'den Windows kurmaya başlamanızdan yanayım.)

Tam olarak aradığım şey buydu teşekkürler.

Hocam şu an indirdim, deniyorum. Açılırken Windows 10 logosu ile açıldı ve VMware bunu Windows 10 olarak gördü. Windows 10 üzerine mi inşa ettiniz?

Son düzenleme:

Arkadaşlar gerekeni soylemiş ama,
Konudaki ISO 4.6 GB.
Windows 11 24H2 4061.
TPM atlar, yerel kurulur. Microsoft çalışmaz.
Pro ve Home Defender ve Update açık gereksizler kaldırıldı, Edge dahil. Guncelleme ile de kurmaz.
OneDrive kaldırılmış, BitLocker devre dısı.
Seffafkastırna Explorer, baslatmenu, gorev çubuğu, sag tık vs.
Sahiplik alma vs ekli.
İconlar degişti vs. vs.
İşine yararsa

Son düzenleme:
Arkadaşlar gerekeni soylemiş ama,
Konudaki ISO 4.6 GB.
Windows 11 24H2 4061.
TPM atlar, yerel kurulur. Microsoft çalışmaz.
Pro ve Home Defender ve Update açık gereksizler kaldırıldı, Edge dahil. Guncelleme ile de kurmaz.
OneDrive kaldırılmış, BitLocker devre dısı.
Seffafkastırna Explorer, baslatmenu, gorev çubuğu, sag tık vs.
sahiplik alma vs ekli.
İconlar degişti vs. vs.
işine yararsa.

Teşekkürler bunu yapabilirim.