Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sistem

Becerikli
Merhaba, ben bir şey soracağım: Benim bildiğim kadarıyla bu 2'sinin aynı olması gerekmiyor mu?

Arkadaşımda yarısı var (12 GB 4070'de).

Ekran görüntüsü 2025-05-22 235802.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
VRAM, kullanımda olan bellek miktarı. Genelde fiziksel olarak bulunanlar olur, dahili olanlarda ise RAM'lerin bir kısmını ayırır. Yani RAM'lerden 8 GB sizin için ayrılmış bulunmakta (sistemin her daim kullanabilmesi adına) ancak yetmediği durumlarda artabilir.

Yaklaşık toplam bellek ise: Ayrılan 8 GB + gerektiğinde kullanılabilecek miktar ile birlikte, toplam kullanılabilecek görüntü belleği. RAM + GPU VRAM.

Yani ekran kartınız 8 GB 4060 Ti.
VRAM, kullanımda olan bellek miktarı. Genelde fiziksel olarak bulunanlar olur, dahili olanlarda ise RAM'lerin bir kısmını ayırır. Yani RAM'lerden 8 GB sizin için ayrılmış bulunmakta (sistemin her daim kullanabilmesi adına) ancak yetmediği durumlarda artabilir.

Yaklaşık toplam bellek ise: Ayrılan 8 GB + gerektiğinde kullanılabilecek miktar ile birlikte, toplam kullanılabilecek görüntü belleği. RAM + GPU VRAM.

Yani ekran kartınız 8 GB 4060 Ti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ayırması daha iyi yukarıda dediğim gibi, birisi VRAM + RAM ile sistemin maksimum kullanımını gösteriyor. Birisi ise sadece VRAM değeriniz.

Peki şu an benim sistemimde bir şüphe etmem gereken bir şey var mı? Forza'da bana 7.5GB 7 GB VRAM dolu diyor. Normelde 8 GB derdi bir anda 1 GB silinmiş gibi davranıyor.

Peki şu an benim sistemimde bir şüphe etmem gereken bir şey var mı? Forza'da bana 7.5GB 7 GB VRAM dolu diyor. Normelde 8 GB derdi bir anda 1 GB silinmiş gibi davranıyor.

8 GB tamamının dolu olması eksi olan tarafı zaten. Tamamen dolu olmaması daha iyi. Sorun yok sistemde merak etmeyin.