Konu Başlıkları Gizle
DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG hatası hem yazılımsal, hem de donanımsal sebeplerden karşınıza çıkabilmekte. Bu sorunla maalesef donanımsal olarak karşılaştım ve kendim nasıl "kurtulduğumu" anlatmak istedim.
Benim sorun yaşadığım taraf cihazımın VRAM'lerinin hasar görmesi. Belirli zaman döngüleri içinde bakımlarını yapsam bile bu sorunu yaşadım. Oyunları belirli bir süre oynadıktan sonra, hatta bazen direkt açıldığı gibi çöküyordu. Onlarca yöntem denememe rağmen hiçbiri işe yaramadı, belki benim dönediğim yöntemler sizde işe yarayabilir diye paylaşma gereği duydum.
Bu yöntem için ekran kartınızın kendi frekans ayarlama aracı varsa siz onları kullanabilirsiniz. Benim kullandığım araç MSI Afterburner. Maalesef bu ayarları kendiniz deneye deneye bulmalısınız. Kademe kademe frekans düşürmeli, ne eksiği ne fazlasını ayarlamamalısınız. Sorunu çözmek isterken boş yere ekstra performans kaybetmek istemeyiz sonuçta.
Örnek olarak benim sorun yaşamamak için kullanmam gereken frekans değerleri:
Burada yeni 32 Bit'lik bir değer açacağız. Adını "TDR Delay" yapacağız. Değeri "8 veya 10" olacak. Hangisi sizde çalışacak bilemediğimiz için, sırayla ikisini denemeniz gerekmekte. Benim durumumda çalışan değer "10"du.
Yaptıktan sonra cihazınızı yeniden başlatınız.
Benim sorun yaşadığım taraf cihazımın VRAM'lerinin hasar görmesi. Belirli zaman döngüleri içinde bakımlarını yapsam bile bu sorunu yaşadım. Oyunları belirli bir süre oynadıktan sonra, hatta bazen direkt açıldığı gibi çöküyordu. Onlarca yöntem denememe rağmen hiçbiri işe yaramadı, belki benim dönediğim yöntemler sizde işe yarayabilir diye paylaşma gereği duydum.
Frekans Düşürme
Elektronik cihazların da bir ömrü vardır. Yıllar geçtikçe performansları düşer, eskirler. Nasıl bir arabanın motoru kullanıldıkça eskiyorsa, yavaş yavaş kullanılmaz hale geliyorsa, elektronik cihazların da onlardan farkı yoktur. Tıpkı bir arabanın motorunu yememek için yüksek devirli kullanmıyorsak, şimdi de cihazınızın frekanslarını düşürerek hasarlı durumda kaldırabileceği frekanslara indireceğiz.Bu yöntem için ekran kartınızın kendi frekans ayarlama aracı varsa siz onları kullanabilirsiniz. Benim kullandığım araç MSI Afterburner. Maalesef bu ayarları kendiniz deneye deneye bulmalısınız. Kademe kademe frekans düşürmeli, ne eksiği ne fazlasını ayarlamamalısınız. Sorunu çözmek isterken boş yere ekstra performans kaybetmek istemeyiz sonuçta.
Örnek olarak benim sorun yaşamamak için kullanmam gereken frekans değerleri:
Kayıt Defterinde Düzenlemeler Yapma
Kayıt defterinde aşağıda belirttiğim noktayı açın:Burada yeni 32 Bit'lik bir değer açacağız. Adını "TDR Delay" yapacağız. Değeri "8 veya 10" olacak. Hangisi sizde çalışacak bilemediğimiz için, sırayla ikisini denemeniz gerekmekte. Benim durumumda çalışan değer "10"du.
Yaptıktan sonra cihazınızı yeniden başlatınız.