İlk oyunun gecelerinin verdiği gerilim hissini ikinci oyun asla ve asla veremedi maalesef. The Beast'i henüz oynamadım daha daha güzel bir indirime girerse alır oynarım muhtemelen.
Ben açık konuşacağım Yeni çıkan oyunlara 50–60 dolar vermem. Bu da yaklaşık 2500 TL ediyor. Hangi Türk gencinin gücü bir oyuna bu kadar para vermeye yeter? Artık crack oynuyorum.

Evet katılıyorum 1.nci oyunun aksiyonu yok sanki onun korkusunu vermiyor.

1. oyundaki gelişimi yakalayamadılar çünkü. 1. oyunda ilk ya hani, aşırı orijinal ve gerekli geliştirmeler var. Uçan tekmedir işte daha az malzemeyle daha çok eşya Yapma'dır, daha iyi parkur yapmadır takat artmasıdır falan. Sonra 2. oyun çıktı bir baktık tıpatıp aynı geliştirmeler. 3. oyun çıktı hala aynı geliştirmeler. Sanki her oyunda kyle Crane'i resetliyorlar da tekrar tekrar öğreniyor gibi. Hadi 2. oyunda aiden diye hikayeye 0'dan dahil olan birini oynadık desen aynı geliştirmeler olması kabul edilemez, sıktı artık bu uçan tekme falan işi. Yeni geliştirmeler eklemeleri lazım.
Ayrıca the Beast'te 3 tane eceli Beast'e dönüşüp alt edebiliyorsunuz, ecellerin normal zombiden pek farkı kalmamış.
Not: 1. oyunda karakteriniz toy, bir de devletin size söylediği yalanları öğreniyorsunuz. Size Harran'ın bu kadar kötü durumda olduğu anlatılmıyor, sadece git dosyayı al dön deniliyor.
Kyle crane şehrin karantina altında olduğunu bilmiyor, evet zombiler olduğunu biliyor ama kontrol altında olduğunu sanıyor. İner inmez silah ateşlemesi de bu yüzden.
Sonra devlet antizin yardımlarını kesiyor, bu yüzden çocuklar ve bebekler ölüyor. Sizin içinizdeki öfkeyle karakterin içindeki öfke birleşiyor. Sonra ağa denilen psikopat ve bana göre hala bütün oyunları dahil etsek bile en iyi Villain'dir. Adam psikopatlığı ve korkuyu iliklerinize kadar hissettiriyor, eğlencesine kendi adamlarını vuruyor azarlıyor işkence ediyor falan. Ağanın yanına her gittiğinizde ciddi manada korkuyorsunuz.
Ayrıca kyle ısırılmasına rağmen hala devlet bilgilerine güveniyor ve akşamlarını pek ciddiye almıyor, bunun cevabını da oyun başında bize çok güzel veriyor DL1. antizinleri yaktığımız sahnedeki kovalamacayla.
Yani mekanik öğretimi ve oyun muhteşem, tarz süper. Ama 2. oyun oldu aynı şey 3. oyun oldu aynı şey yani aynı oyuna yeniden başlayıp başlayıp bitirmek gibi bir his veriyor artık, en büyük hatası budur Dying Light'ın. Hatta çok eminim eğer the Beast'i DL1'in bir DLC'si olarak çıkartsalardı ve fiyatını da 15-20 dolar yapsalardı bu DLC mükemmel sonuçlar alırdı. Hatta sürümden kazanıp şu anki satışlardan daha fazla bile satabilirlerdi. Ama yapmadılar.

İlk oyunun gecelerinin verdiği gerilim hissini ikinci oyun asla ve asla veremedi maalesef. The Beast'i henüz oynamadım daha daha güzel bir indirime girerse alır oynarım muhtemelen.

İndirime girerse değil de paylaşımlı hesaplardan oynayın derim, yani 25 TL verip oynanır da 35 dolar verilmez :D

Son düzenleme:
Bu arada şu oyunu dikkatlice oynamamışsınız her görevde aslında bazı şeylerin gidişatı hakkında bilgi veriyor oyunun sonu özellikle gerçekten beklediğimden daha iyiydi oynanış vuruş hissiyatı çağ atlamış grafikleri açık dünya büyük olduğu için fazla iyi olmaz diye düşünüyordum 2K grafiklerine doymadım televizyona bağladım 4K UHD keyfime baktım türevi oyunlar ile kıyaslarsam keşke The Last of Us Part 2'i alacağıma bunu ilk önce alsaymışım dedim şunu da unutmayın bu oyun DLC olacaktı sonradan ana oyuna çevrildi hikaye daha bitmedi sadece cevapsız sorular tamamlandı The Last of Us Part 2'i fiyaskosundan sonra tedavi oldum cidden.

Bu arada şu oyunu dikkatlice oynamamışsınız. Her görevde aslında bazı şeylerin gidişatı hakkında bilgi veriyor. Oyunun sonu özellikle gerçekten beklediğimden daha iyiydi. Oynanış vuruş hissiyatı, çağ atlamış grafikleri, açık dünya büyük olduğu için fazla iyi olmaz diye düşünüyordum. 2K grafiklerine doymadım, televizyona bağladım ve 4K UHD keyfime baktım türevi oyunlar ile kıyaslarsam keşke The Last of Us part 2'i alacağıma bunu ilk önce alsaymışım dedim. Şunu da unutmayın, bu oyun DLC olacaktı sonradan ana oyuna çevrildi. Hikaye daha bitmedi sadece cevapsız sorular tamamlandı. The Last of Us part 2'i fiyaskosundan sonra tedavi oldum cidden.

İşte ben de onu diyorum, DLC bu, oyun değil. Bu bir bahane değil daha doğrusu.
Oyunu bana 60 dolara satmasını biliyor, oyun mekaniklerine gelince "Ama bu DLC'ydi, ehe ehe, kusuruma bakmayın abi ehe, DLC'ydi biz bunu dün oyuna çevirdik ehe ehe" yapmasın o zaman. Madem DLC tadında bir oyun oynatacaktı 15 20 dolara satsaymış. Gayet de dikkatli oynadım oyunu. 2 ay kadar ara verdikten sonra tekrar girdim oyuna oyunda 1. kimerayı kestim, tekrar manastıra gidip Olivia'dan görev aldım. 2. kimeraya gittim. 2. kimerayı kestim ve bu olayların toplamı 15 dakika sürdü. Şaka falan değil, 4 dakikada kesebildim 2. kimerayı. Ayrıca Beast modu çok abartılmış, oyun 5 saat içinde falan bir ölüm makinesine dönüştürüyor seni. Ben Last of Us oynamadım ama ona bakarsan part 2'ye bayılanlar da var. Ben de bu oyunu sevmedim diye bana "Dikkatlice oynamamışsın." diyemezsin, oyunun çok çok eksiği var ve hala bayık bir oyun bana göre. Ona bakarsak sen de Last of Us part 2'yi dikkatlice oynamamışsın, onun da grafikleri şahane duruyordu.

Mesela.
sondaki baron boss Fight'ı aşırı bayıktı. Yok kendine iğne basıyor da titana dönüşüyormuş bilmem ne. Aynen kardeşim ben de basayım iğneyi titan titana kapışalım o zaman. Ayrıca titana dönüşüyor sesi aynı kalıyor, bilincini kaybetmiyor vesaire vesaire. İhanet konusuna değinmeyeceğim bile az önceki yazıda anlattım zaten. Hala berbat bir oyun benim gözümde, asla ve asla 60 dolar etmez. Ayrıca ben oynarken buglar çoktu, oradan da keyfim kaçtı.

Ek not: Açık dünya büyük büyük olmasına da oynarken o kadar geziyor muyuz acaba? Dying Light oyunlarının mantığı basittir, sana bir görev verir gidersin yaparsın görev görev atlarsın. GTA değil ki bu açık dünyada boş boş gezesin? Açık dünyası o kadar da büyük değildi bu arada. Grafikler kat kat daha iyi olabilirdi, sene 2025 hala daha 2014 grafikli oyunlar görüyoruz. Ayrıyeten madem açık dünyası büyük olan oyunların grafikleri iyi olamıyor, 2016 da çıkan Far Cry Primal'ın hem açık dünyası hem içeriği daha fazla olmasına rağmen nasıl grafikleri 1080P'de bile 4K gibi görünüyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
DLC için 33 dolar hmm. Hype gazına gelip kazık fiyattan almayın şu DLC'yi. Siz aldıkça böyle düşük eforlu yapımları sürekli piyasaya sürecekler.

Son düzenleme: