EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Merhaba, e-Devlet hesabımda çift faktörlü doğrulama gibi bir ayar açıktı. Bu ayar açık olduğu zaman hesaba girmeye çalışınca mobil e-Devlet uygulamasına onay bildirimi geliyor ve hesaba öyle girebiliyorum. Ancak e-Devlet uygulaması olan telefonumu artık kullanmıyorum ve o telefonu sıfırladım. Şu an hiçbir şekilde hesaba giremiyorum. Hesaba girmenin tek yolu telefondan o kodu onaylamak; ancak böyle bir şey mümkün değil gibi duruyor. Telefondan ve bilgisayardan denedim, olmadı. Başka bir yöntem dene gibi bir seçenekte olmadığı için şu an hesabıma giremiyorum. Ne yapmam lazım?

Merhaba, e-Devlet hesabımda çift faktörlü doğrulama gibi bir ayar açıktı. Bu ayar açık olduğu zaman hesaba girmeye çalışınca mobil e-Devlet uygulamasına onay bildirimi geliyor ve hesaba öyle girebiliyorum. Ancak e-Devlet uygulaması olan telefonumu artık kullanmıyorum ve o telefonu sıfırladım. Şu an hiçbir şekilde hesaba giremiyorum. Hesaba girmenin tek yolu telefondan o kodu onaylamak; ancak böyle bir şey mümkün değil gibi duruyor. Telefondan ve bilgisayardan denedim, olmadı. Başka bir yöntem dene gibi bir seçenekte olmadığı için şu an hesabıma giremiyorum. Ne yapmam lazım?
E-devlet hesabınıza erişim sağlamak için eski telefonunuza bağlı olan çift faktörlü doğrulamayı devre dışı bırakmanız veya yeni bir mobil cihazla bağlamanız gerekecek. Aşağıdaki adımları izleyin:

1. E-Devlet Giriş Sayfasına Gidin:
- Bilgisayarınızdaki tarayıcıdan e-devlet.gov.tr adresine gidin.

2. Şifremi Unuttum Seçeneğini Kullanın:
- Giriş ekranında "Şifremi Unuttum" veya "Hesabına Giriş Yapamıyorum" seçeneğini tıklayın.
- E-posta veya T.C. kimlik numaranızla sağlanan yönergeleri takip edin.

3. E-Posta veya SMS ile Yanıt Alın:
- Gerekli olduğu takdirde, e-posta veya telefonunuza (başka bir numara tanımlıysa) gelen yanıtları kontrol edin.

4. Kimlik Doğrulama:
- E-devlet hesabınıza erişim için kimliğinizi doğrulamanız gerekebilir. Bu durumda kimliğinizi göstererek en yakın Nüfus Müdürlüğü veya PTT şubesine başvuruda bulunun.

5. Yeni Mobil Uygulama İle Bağlantı Kurma:
- Yeni bir telefona e-devlet uygulamasını indirip, hesabınıza bağlantı kurduktan sonra çift faktörlü doğrulamayı ayarlayın.

6. Alternatif Destek:
- Yukarıdaki adımlar ile hala hesabınıza erişemezseniz, e-devlet destek merkezi ile iletişime geçin. Resmi kimlik belgeleri ile yardım talep edebilirsiniz.

Bu adımları izleyerek, hesabınıza erişim sağlamaya çalışabilirsiniz.