Merhabalar! Reader by ElevenLabs isimli yapay zeka uygulamasıyla kitap, makale, bülten vb. içerikleri yapay zeka desteğiyle dinleyebiliyorsunuz.
Bu uygulamanın yaptığı özel şey ise sesin oldukça doğal olması, o robotik ses yok.
Uygulamanın ana sayfası ve kütüphane sayfası:
Sesli dinlemek istediğiniz içeriği "+" butonuna basıp "Import file" butonuna basarak yüklemek yeterli.
Alt menüden "Voices" kısmına gelip istediğiniz sesleri seçebilirsiniz. Öneri vermem gerekirse sağ üstten filtrelere girip dil olarak "Turkish" seçtikten sonra...
eBoox, EPUB, PDF formatlarını okuyabilen bir e-kitap uygulamasıdır. Arayüzü modern ve okuma işlevselliği de ön plana çıkmaktadır.
eBoox'un bir özelliği raflardır. Raflar oluşturarak kitaplarınızı düzene koyabilirsiniz. Göstermelik şöyle bir şey yaptım:
Eğer indirdiğiniz EPUB, PDF dosyasında işaretler varsa -ki EPUB'larda genelde olur- bu uygulama içinden kitabın bölümlerine içindekiler kısmından ulaşabilirsiniz. Ayrıca yer işaretleri de bırakabilir ve kelimeye uzun basarak notlar ekleyebilirsiniz.
Yazı tipi, sayfa rengi, işlevsellik butonları ayarlarını da mümkün olduğu kadar detaylıca yapabiliyorsunuz.
eBoox'un en öne çıkan özelliği ise Google Drive kullanarak kitaplarınızı yedekleyebiliyor olmanız. Sanırım bunu yapabilen tek uygulama bu, yanlış biliyor olabilirim ama ben ilk defa bunda denk geldim. Üstelik bunu ücretsiz bir şekilde yapabiliyorsunuz.
Kitapları nereden indiriyorum derseniz Anna'nın Arşivi'ni kullanıyorum. Öncelikle tercihim tam uyumluluk adına EPUB'tır. Filtrelerden EPUB seçiyorum. Eğer adam akıllı bulamazsam -ki genelde bulunur- PDF tercih ediyorum.
eBoox – the most pleasant book reader ever! * *according to my mom :) • Cute, simple and useful UI, • Effective reading tools: bookmarks, 3-colors highlights, interactive links and notes, • Dark mode and offline reading, • Customized settings - Fonts, Fields, Text size, screen Brightness, Page...