Lacan 2

Üstün
Makaleler
82
Merhabalar! Reader by ElevenLabs isimli yapay zeka uygulamasıyla kitap, makale, bülten vb. içerikleri yapay zeka desteğiyle dinleyebiliyorsunuz.
Bu uygulamanın yaptığı özel şey ise sesin oldukça doğal olması, o robotik ses yok.

Uygulamanın ana sayfası ve kütüphane sayfası:

1734615995872.webp
1734616019879.webp

Sesli dinlemek istediğiniz içeriği "+" butonuna basıp "Import file" butonuna basarak yüklemek yeterli.
Alt menüden "Voices" kısmına gelip istediğiniz sesleri seçebilirsiniz. Öneri vermem gerekirse sağ üstten filtrelere girip dil olarak "Turkish" seçtikten sonra "Doga" isimli sesi seçmenizdir. Erkek bir ses bu arada. Oldukça doğal ve robotiklik çok ama çok ama çok minimal, belki hissetmezsiniz.

Doga sesini dinlemek için:

Ben Küçük Prens'i denemek amaçlı indirdim. Kitapları indirmek için internette artık sanı duyulmuş olan Anna'nın Arşivi'ni kullanabilirsiniz. Orada kitaba göre PDF ya da EPUB bulabilirsiniz.
Her sesin kendi karakteri var. Örneğin Brian da güzel bir ses. Daha kirli ve yaşlı bir ses. 1984 kulvarından kitaplar için çok iyi olabilir. Ama mesela bir kelimeyi Doga vurgularken Brian vurgulamıyor olabilir. Brian orijinalinde zaten İngilizce ses. Doga Türkçe bir ses. Ha tabii İngilizce sesler de, Brian gibi, Türkçe kitaplara çok iyi gidebiliyor.

Küçük Prens test dinletisi için:

Storytel'den daha iyi olduğunu düşünüyorum:
  • İstediğiniz kitabı okutabilirsiniz.
  • İstediğiniz seste okutabilirsiniz.
  • Ve beleş! :D
Umarım yardımcı olmuştur.

Son düzenleme: