synoMM

Uzman
Hatrı sayılır miktarda internet veriyormuş e-SIM'e geçen abonelere Türk Telekom, SMS'te öyle yazıyor yani kişisel teklif mi bilmiyorum. E-SIM'in ne gibi dezavantajları var? Cihaz bozulunca e-SIM durumu nasıl oluyor? Tamir sürecinde fiziksel SIM kartını şubeye gidip direkt aktifleştirip cihaz tamirden gelince tekrar şubeden e-SIM'e mi geçiş yapılıyor? Sırf internet hediyesi için geçmeye değer mi? Ayrıca İstanbul'da 5G'nin durumu nasıl kapsama alanı olarak? Sürekli otomatik olarak 4.5G'ye geçecekse hiç aktifleştirmeyeyim pil gitmesin bari dünya standartlarında mobil hizmet alamıyorsak bile. nPerf diye bir siteden baktım oranın verileri de sadece kendi uygulamasını kullanan kullanıcıların verileriymiş, kesin veya güncel bilgi vermez diye burada sorayım dedim. İnanmak bile istemiyorum çok komik derecede az kapsama alanı gözüküyor 5G'nin.

Hatrı sayılır miktarda internet veriyormuş e-SIM'e geçen abonelere Türk Telekom, SMS'te öyle yazıyor yani kişisel teklif mi bilmiyorum. E-SIM'in ne gibi dezavantajları var? Cihaz bozulunca e-SIM durumu nasıl oluyor? Tamir sürecinde fiziksel SIM kartını şubeye gidip direkt aktifleştirip cihaz tamirden gelince tekrar şubeden e-SIM'e mi geçiş yapılıyor? Sırf internet hediyesi için geçmeye değer mi? Ayrıca İstanbul'da 5G'nin durumu nasıl kapsama alanı olarak? Sürekli otomatik olarak 4.5G'ye geçecekse hiç aktifleştirmeyeyim pil gitmesin bari dünya standartlarında mobil hizmet alamıyorsak bile. nPerf diye bir siteden baktım oranın verileri de sadece kendi uygulamasını kullanan kullanıcıların verileriymiş, kesin veya güncel bilgi vermez diye burada sorayım dedim. İnanmak bile istemiyorum çok komik derecede az kapsama alanı gözüküyor 5G'nin.
Hocam e-sim tek eksi yanı eski cihaz ile çalışmıyor dbaşka e-sim cihaza geçerken sanırım müşteri hizmetlerini arayıp sonra geçiliyor.
5G durumunu istanbulun sınırlı noktalarında çalışıyor daha 5G geçemedik tam olarak 2026 geçileceği söyleniyor uzata uzata ne zaman geçeriz bilmiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba,
E-sim hakkında bilgim yok ancak sektörde çalıştığım için 5G konusuna açıklık getireyim.
5G kapsama alanı olarak çok kısıtlıdır. Bunu evde kullandığınız 2.4ghz ve 5ghz wi-fi bağlantısının araya 1-2 duvar girmesiyle nasıl değiştiği ile kıyaslayabilirsiniz. Normal şartlarda 4.5g teknolojisi 300-400 mbps hızlara çıkmaktadır. Ancak ülkemizde operatör kısıtlamaları olduğu için böyle hızlar hayalidir. 5G'nin normal kişisel kullanım için çok elzem olmadığını düşünüyorum.
Sırf 5G için böyle bir adım atmaya gerek yoktur diyebilirim. Kişisel fikrim.

5G durumu İstanbul'da kötü, yani 5G'ye geçmeye gerek yok. @Cappado zaten fazlasıyla açıklamış ve İstanbul'un 5G noktalarına bu siteden bakabilirsiniz;

Bölge olarak da Kadıköy, Ataşehir, Ümraniye, Avcılar, Beyoğlu taraflarında bulunuyor.