Makaleler
62
Yer
Amerika Birleşik Devletleri
İyi oynadığım birkaç oyun var. Bu oyunlar:
  • Counter-Strike 2
  • Valorant
  • Zula
  • League of Legends
  • eFootball
  • Brawl Stars
  • Mobile Legends
  • Arena of Valor
  • FC 25
Bu oyunlardan hangisi e-spor için tercih edilir? Hangisinde daha çok kendimi geliştirmeliyim? Ben eFootball, FC 25, Brawl Stars veya Counter-Strike 2 düşünüyorum.

Hiçbiri. E-Spor'un ülkemiz özelinde(bana sorarsan dünyada) bir geleceği yok. Ama burada en azından ucundan da olsa verdiğin emeğin karşılığını sadece Valorant verir. Gerisi tamamen eğlence odaklı olur.

Ha yok ben eğlenmek, sosyal aktivite yapmak istiyorum diyorsan yerelde bu oyunların turnuvaları varsa hepsine katılabilirsin.

En fazla parayı CS2, Valorant, LoL ve Mobile Legends verir. Zaten e sporun ülkemizde çok ilgisi yok. Meslek haline getirmek istersen diğer ülkedekilere kıyasla daha fazla uğraşman gerekebilir.

En fazla parayı CS2, Valorant, LoL ve Mobile Legends verir. Zaten e sporun ülkemizde çok ilgisi yok. Meslek haline getirmek istersen diğer ülkedekilere kıyasla daha fazla uğraşman gerekebilir.
Aslında, meslek olarak değil. Hobi amaçlı gibi. E-Spor turnuvalarına katılıp bir şeyler yapmak istiyorum.

Aslında, meslek olarak değil. Hobi amaçlı gibi. E-spor turnuvalarına katılıp bir şeyler yapmak istiyorum.

Rito önem veriyor e sporculara. CS ninde fan kitlesi fazla. Mobil oyunlarda deli gibi izleniyor ama PC oyunları daha iyi. Hangi oyunu daha iyi oynuyorsan onda geliş.

• Counter-Strike 2
  • Valorant
  • Zula
  • League of Legends
  • eFootball
  • Brawl Stars
  • Mobile Legends
  • Arena of Valor
  • FC 25
Bu oyunlardan hangisi e-spor için tercih edilir? Hangisinde daha çok kendimi geliştirmeliyim? Ben eFootball, FC 25, Brawl Stars veya Counter-Strike 2 düşünüyorum.
İngilizcen varsa World Of Warcraft.

• Counter-Strike 2
  • Valorant
  • Zula
  • League of Legends
  • eFootball
  • Brawl Stars
  • Mobile Legends
  • Arena of Valor
  • FC 25
Tabi ne oynayacağın sana kalmış ama en çok para ve turnuva CS2'de. Gerçekten sektörde gelişmek istiyorsan CS2 en mantıklısı olur.

Global olarak yanlış bir bilgi.

1752345161964.webp

Bundan 6-7 yıl öncesine kadar en yüksek ödüller Dota 2'de veriliyordu. Rakamlar yıllık 30-50 milyon dolar civarıydı ama oyunun popüleritesi biraz azalmasıyla birlike ödüllerde çok büyük bir düşüş olmuş ama hala 2025 yılı itibarı ile ikinci sırada.

Yaklaşık 4 yıldır illegal yolla LoL'den para kazanıyorum. Kazanç çok değişmekle beraber ben çok kazanmıyorum ancak çok daha fazla kazanan arkadaşlarım var. Tecrübeli biri olarak konuşuyorum yani. TR'de esporun geleceği yok. TCL de olanlar tanıdıklarımın maaşlarını bile zamanında yatırmıyor bazı takımlar. Başka liglerde oynamak için de ekstra ekstra iyi oynaman lazım. Çok düşük ihtimal. Okuluna odaklan muhtelemen küçüksün.