Rica ederim. Sum Mini'nin anahtarları o kadar da kötü değil. En azından çakma Gateron kullanılmaktansa gerçek Outemu anahtar kullanılmış. Uygun fiyata satılan çoğu mekanik klavyede orijinal Gateron olması mümkün değil zaten. Bundan yola çıkarsak da uygun fiyata alıyorsan Outemu anahtarlı bir klavye almandan yana sakınca yok.
Ben alacak olsam kesinlikle linear anahtar almazdım. Tactile anahtarın benim için daha rahat olduğunu fark ettikten sonra linear anahtar kullanmayı bıraktım. Zaten bu yüzden mucai mka610'un kendi kırmızı anahtarlarını kahverengi Outemu ve holy panda 67g anahtarlar ile değiştirdim. Esas klavyem ise Logitech G413 SE, üzerinde kendi tactile anahtarları bulunuyor.
Bu anlattıklarımı kafanda şöyle canlandırabilirsin; kırmızı ve siyah linear, kahverengi ve mavi ise tactile anahtarlardır genel olarak. En azından hazır gelen çoğu mekanik klavyede böyle olduğu söylenilebilir. Bazı markalar ise renklere takılmaz ama anahtarın özelliklerinde türünü belirtir, Razer gibi.
Bence XPG sum mini almaktan yana sakınca yok. Ayrıca 500 TL ucuza gaming Gen'den alabilirsin. Tek amacın oyun oynamaksa kırmızı anahtarlı modeli alabilirsin ama günlük kullanım için de alacaksan ve sesi seni rahatsız etmeyecekse mavi anahtarlı modeli alabilirsin. Yalnız mavi anahtar için genelde "clicky" denir ama tactile olanlardan tek farkı çıkardığı ses denebilir. Çalışma mantığı olarak tactile ve clicky anahtarlar birbirinden farklı değildir.
ASUS, Galax, Msi, Logitech, Razer , dell ve benzeri bir çok markanın gaming ürünleri en uygun fiyatlar gaming.gen.tr’de
Eki Görüntüle 84807