Acme 127

Üstün
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba;
Az önce mail hesabıma bir sürü kod geldi. Hepsi giriş kodları. EA Launcher hesabında 2FA doğrulama hepsi etkin, lokasyon İtalya olarak gözüküyor. Kıran kişinin e-posta'sı belli. Şimdi 2FA doğrulama etkinken ve mail hesabıma kodlar geliyorken, nasıl o kodlara erişebiliyorlar? Aynı şekilde mail hesabımın tüm korumaları aktif, 2FA'ya kadar yedek kod vs. hepsi var.

Az önce eski Steam hesabımda çalınmış, o da şimdi geldi, değiştirilen e-posta ile aynı. EA Launcher üzerinden şimdi kurtarmaya çalışıyorum; internet connection hatası veriyor, içerisinde zaten fazla oyun yoktu, çok da önemli değil. Haliyle çöp bir Launcher olduğu için fazla kullanmadım, alsın ne yapıyorsa yapsın. Önemli olan ana Steam hesabına bir şey olmasın; o hesabın güvenliğini en üst düzeye aldım zaten. RAT yemiş olabilir miyiz?

Ekran görüntüsü 2026-10-01 184501.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba;
Az önce mail hesabıma bir sürü kod geldi. Hepsi giriş kodları. EA Launcher hesabında 2FA doğrulama hepsi etkin, lokasyon İtalya olarak gözüküyor. Kıran kişinin e-posta'sı belli. Şimdi 2FA doğrulama etkinken ve mail hesabıma kodlar geliyorken, nasıl o kodlara erişebiliyorlar? Aynı şekilde mail hesabımın tüm korumaları aktif, 2FA'ya kadar yedek kod vs. hepsi var.

Az önce eski Steam hesabımda çalınmış, o da şimdi geldi, değiştirilen e-posta ile aynı. EA Launcher üzerinden şimdi kurtarmaya çalışıyorum; internet connection hatası veriyor, içerisinde zaten fazla oyun yoktu, çok da önemli değil. Haliyle çöp bir Launcher olduğu için fazla kullanmadım, alsın ne yapıyorsa yapsın. Önemli olan ana Steam hesabına bir şey olmasın; o hesabın güvenliğini en üst düzeye aldım zaten. RAT yemiş olabilir miyiz?

Eki Görüntüle 282907
Aynı duruma benzer bir durumu bende yaşadım Sosyal medya hesaplarından tut steam(ana hesap), discord hepsi çalındı zarar almadan kurtardım nedeni bilmeden zararlı uygulamayı sisteme indirmemdi bu durumda dalgınlığıma geldi yıllarca bilgisayar kullanmış biri olarak ilk defa başıma geldi ama sistemimdeki işletim sistemin güvenlik uygulamasına güvendim "Windows Güvenlik" sonuç hüsran bundan dolayı kullanmayın ve ya kullandırtmayın diye etrafımdaki herkese derim hatta var ise bilgisayarında başka bir antivirüs programı olmasa bile silin en azından kendince dersin ki bende hiçbir şekilde yok daha temkinli olursun. Yapman gereken çalılnan hesapları kurtarmak mümkünse başka bir cihazdan ve format atıp üstüne benim en tavsiye edeceğim Kaspresky ile detaylı bir temizlik yapmak ve güvenliğini ona emanet etmen. Ben çünkü o uygulamaya yıllar önce üniversitede iken bir hardisk yüzünden tüm sınıfa virüs bulaşırken o hardiski ben takıp içindeki tüm virüsleri ben kaldırmıştım 7000+ virüs bulmuştu. Bu arada şu detayı da ekleyim bende telefon doğrulama sms doğrulama yerine harici 2FA koruma vardı şifrelerim '&% gibi karakterler içieriyordu şifrem. Bilgisayarına ve ya cihazına sızdığı andan itibaren çalınmaması mümkün değil. Ve bu çalma işlemleri direkt biri yapmıyor otamatik bota bağlanmış şekilde yapılıyor.

Aynı duruma benzer bir durumu bende yaşadım Sosyal medya hesaplarından tut steam(ana hesap), discord hepsi çalındı zarar almadan kurtardım nedeni bilmeden zararlı uygulamayı sisteme indirmemdi bu durumda dalgınlığıma geldi yıllarca bilgisayar kullanmış biri olarak ilk defa başıma geldi ama sistemimdeki işletim sistemin güvenlik uygulamasına güvendim "Windows Güvenlik" sonuç hüsran bundan dolayı kullanmayın ve ya kullandırtmayın diye etrafımdaki herkese derim hatta var ise bilgisayarında başka bir antivirüs programı olmasa bile silin en azından kendince dersin ki bende hiçbir şekilde yok daha temkinli olursun. Yapman gereken çalılnan hesapları kurtarmak mümkünse başka bir cihazdan ve format atıp üstüne benim en tavsiye edeceğim Kaspresky ile detaylı bir temizlik yapmak ve güvenliğini ona emanet etmen.
Antivirüs programları executable dosyanın içini okuyamaz. Bu yüzden "tek atabileceği" bir sistem yoktur. Bu yüzden git gide Defender geliştirilmeye çalışılıyor. Sen bir uygulamayı çalıştırır veya yönetici verirsen, zaten mahvolur ortalık. Bu yüzden her uygulamayı açmamak sende başlar. Defender yaygın/elindeki virüsleri engeller.

Aynı duruma benzer bir durumu bende yaşadım Sosyal medya hesaplarından tut Steam(ana hesap), Discord hepsi çalındı zarar almadan kurtardım nedeni bilmeden zararlı uygulamayı sisteme indirmemdi bu durumda dalgınlığıma geldi yıllarca bilgisayar kullanmış biri olarak ilk defa başıma geldi ama sistemimdeki işletim sistemin güvenlik uygulamasına güvendim "Windows Güvenlik" sonuç hüsran bundan dolayı kullanmayın veya kullandırtmayın diye etrafımdaki herkese derim hatta var ise bilgisayarında başka bir antivirüs programı olmasa bile silin en azından kendince dersin ki bende hiçbir şekilde yok daha temkinli olursun. Yapman gereken çalılnan hesapları kurtarmak mümkünse başka bir cihazdan ve format atıp üstüne benim en tavsiye edeceğim Kaspresky ile detaylı bir temizlik yapmak ve güvenliğini ona emanet etmen.

Şu anlık hepsini kurtardım. Discord hesabında bile değişiklik yapılmış hatta az önce Steam üzerinde bile giriş denemesi yapılmış. Muhtemelen format atıp Kaspersky antivirüs programı kurup lisans almanın zamanı geldi. İlk defa benim de başıma geldi tilt oldum.

Antivirüs programları executable dosyanın içini okuyamaz. Bu yüzden "tek atabileceği" bir sistem yoktur. Bu yüzden git gide Defender geliştirilmeye çalışılıyor. Sen bir uygulamayı çalıştırır veya yönetici verirsen, zaten mahvolur ortalık. Bu yüzden her uygulamayı açmamak sende başlar. Defender yaygın/elindeki virüsleri engeller.
Yönetici vermelik bir durum ortada yoktu indi çalıştı ve çaldı o kadar kaspresky ile virüslü bir uygulamayı açmaya geçtim indirdiğin an siliyor. Dünya üzerinde de en güvenilirlerden olarak bakılıyor Antivirüs Lab şirketleri tarafından. Bundan sonrasına yapacak bir durum yok zaten.

1790872991263.webp

Yönetici vermelik bir durum ortada yoktu indi çalıştı ve çaldı o kadar kaspresky ile virüslü bir uygulamayı açmaya geçtim indirdiğin an siliyor. Dünya üzerinde de en güvenilirlerden olarak bakılıyor Antivirüs Lab şirketleri tarafından. Bundan sonrasına yapacak bir durum yok zaten.

Eki Görüntüle 282916

Kaspersky zaten en iyi anti-virüs programlarından birisi. Eskiden çok kullanıyordum. Avast falanda var ama en genişi Kaspersky.