Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ilkeryuksel

Uzman
Makaleler
3
Yer
Ankara
Arkadaşlar selam;
Kablonet 100 dwn / 5 up kullanıyorum.

EA Play uygulamasında FC25 indirmek istediğimde Download Rate 11-12Mb/s üzerine çıkmıyor. Steam'de böyle sorunum yok.
1727885711290.webp

EA ile ilgili sorun olduğunu biliyorum ama bunu hızlandırmanın bir çözümü yolu var mı?
48 GB oyun 1 saatte indirmek saçmalık. Steam'de bu işi 15dk üzerine çıkmadan yapabiliyorum.

Çözüm
MB ile Mbps'yi karıştırıyor olabilir misiniz? Steam üzerinden aldığınız hızın da 12/13 MB/s olması gerekiyor zaten. Steam indirmesini bit cinsinden göster ayarı açık kalmış olabilir mi?

12 MB = 96 Mbps

Eğer 100 Mbps'lik bir internete sahipseniz sorun gözükmüyor.
MB ile Mbps'yi karıştırıyor olabilir misiniz? Steam üzerinden aldığınız hızın da 12/13 MB/s olması gerekiyor zaten. Steam indirmesini bit cinsinden göster ayarı açık kalmış olabilir mi?

12 MB = 96 Mbps

Çözüm
Eklediğim görsel EA PLay'e ait görsel. İndirme hızım steam'e göre az demek istedim. 100 Mbps internete sahibim, bunun ederi 12MB mi oluyor bunu bilmiyordum. Steamde 50GB'lık bir oyunu 15-20dk da indirdiği için EA'nın indirme hızı limitli sanki kısıtlanmış gibi hissettiriyor. Bi gariplik yok mu?

12 MB = 96 Mbps

Steam'e ait bir görsel ekler misin? 100 Mbps karşılığı 12/13 MB çünkü. 50 GB yer tutan bir oyun her daim 50 GB indirme yapmıyor, belki bu yüzden garipsemiş olabilirsin.
Evet bahsettiğin gibiymiş. Teşekkür ederim. Üstteki yorumunu Çözüm olarak işaretliyorum.