Eagle RX 6700 XT macun değişimi sonrası görüntü gelmiyor

Yer
Kaer Morhen
Eagle RX 6700 XT ekran kartım var.

Macun değiştirmek ve padleri kontrol etmek için içini açtım ve macunu değişip kapattım. Fakat görüntü gelmiyor. Ekran kartının fanları dönmüyor. Anakartın BIOS pilini çıkarıp taktım ama işe yaramadı.

Umarım çip rahmetli olmamıştır. Ekran kartının besleme kabloları tam oturmuş mu bakın. Sonra ekran kartıyı çıkarın uçları silgi ile silip takın. Çift RAM kullanıyorsanız geçici olarak bir tanesi takılı kalsın. Olmasa da başka görüntü portu kullanın.

Islak mendil ve peçete ile sildim. Ufak tornavida ucuyla da kenarlarda kalan macun parçalarını hafifçe aldım. Bir şey olmamıştır herhalde ya. Umarım.

Dedikletinizi yaptım hocam ama durum aynı. Bu arada ekran kartının ışığı yanıyor onu söylemeyi unutmuşum.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Anlamadım hocam.

Anakartta böyle şeylerin en en basit göstergesi olarak ışık oluyor, sırasıyla yanıyorlar sıkıntı yoksa. Sıkıntı varsa da sıkıntı olan parçanın ışığı yanılı kalıyor. GPU'ya donanımsal hasar verdiysen veya donanım kendini korumaya alıyorsa genelde bu ledler VGA'da kalır.

Yani biraz sıkıntı olmuş bakalım, anakartta VGA ışığı yanıyor mu hocam? Yani sisteme start verirken sadece ekran kartının fanları dönmüyor doğru mudur? Diğer fanlar sorunsuz şekilde dönüyor mu?

Evet ekran kartının fanları hariç sistemde her şey normal.

Şimdiye kadar hiç anakartta ışık görmedim hocam. B450M S2H anakartım. Işıkların konumunu söyleyebilirseniz tekrar sistemi çalıştırıp bakabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…