Yusuf7878

Yetkin
Makaleler
14
Merhaba dostlar, yakın zamanda sistemimi DDR4'ten DDR5'e yükseltmeyi planlıyorum. Bu yüzden anakart ve RAM arayışına girdim. Bütçeme uygun olduğunu düşündüğüm bazı modeller buldum, ancak Türkiye fiyatına kıyasla yaklaşık 2000 TL daha pahalıya geliyor (çok da önemli değil). Almanya'da tanıdıklarım olduğu için, eBay üzerinden satın alıp oraya yollamayı düşünüyorum. Yazın Türkiye'ye geldiklerinde yanlarında getirebilirler.

Ancak, gümrüğe takılmaması için kutusuz mu getirmeleri gerekiyor? Bu süreç nasıl işliyor? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi takılıyor mu bilmiyorum ama ben sıfır AirPods Max'ı bavula koydum. İstanbul hava limanında vergisiz taraf sağ taraftı sanırım oradan gittim hiç de bir şey sormadılar bende umursamadım evime gittim.

Vallahi takılıyor mu bilmiyorum ama ben sıfır AirPods Max'ı bavula koydum. İstanbul hava limanında vergisiz taraf sağ taraftı sanırım oradan gittim hiç de bir şey sormadılar bende umursamadım evime gittim.

Bende anakart büyük bir şey olduğundan ondan dolayı korkuyorum.

Bende anakart büyük bir şey olduğundan ondan dolayı korkuyorum.

AirPods Max kutusu bence daha büyüktür plastik kabıyla ara kat atmışlar. Bavula koyup uçağa bırakınca bir şey olmuyor sanırım anlamadım. En kötü garanti iş yapmak istersen yanına küçük bir çanta alsınlar onun içine koysun anakartı kutusuz. Kutuyu da bavula at xrayde gözükmez.

Son düzenleme:
AirPods Max kutusu bence daha büyüktür plastik kabıyla ara kat atmışlar. Bavula koyup uçağa bırakınca bir şey olmuyor sanırım anlamadım. En kötü garanti iş yapmak istersen yanına küçük bir çanta alsınlar onun içine koy anakartı kutusuz. Kutuyu da bavula at xrayde gözükmez.

Eğer görüpte geçirmezlerse sanırım %30 gümrük vergisi alınıyormuş sizin dediğiniz mantıklı geldi bana teşekkürler.

Merhaba dostlar, yakın zamanda sistemimi DDR4'ten DDR5'e yükseltmeyi planlıyorum. Bu yüzden anakart ve RAM arayışına girdim. Bütçeme uygun olduğunu düşündüğüm bazı modeller buldum, ancak Türkiye fiyatına kıyasla yaklaşık 2000 TL daha pahalıya geliyor (çok da önemli değil). Almanya'da tanıdıklarım olduğu için, eBay üzerinden satın alıp oraya yollamayı düşünüyorum. Yazın Türkiye'ye geldiklerinde yanlarında getirebilirler.

Ancak, gümrüğe takılmaması için kutusuz mu getirmeleri gerekiyor? Bu süreç nasıl işliyor? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Getirebiliyorlar, çokça kez getirdim ben.

Direk başlığı okuyarak cevap veriyorum RAM alınır Anakart alınmaz EBay'dan.

Direk başlığı okuyarak cevap veriyorum RAM alınır anakart alınmaz EBay'dan.

Anakart konusunda doğru olabiliriniz çünkü bozuk çıkma ihtimali var ve oradaki akrabalarımın bunu test etme şansıda bulunmuyor o yüzden ancak yazın geldiklerinde test edebilirim.