Makaleler
1
Yer
Bootloader
Merhaba ESP8266 ile akıllı kombi yapmaya çalışıyorum. Komponentler gelene kadar kombi üstündeki termostat girişini aradım ve buldum. Umarım birinin işine yarar. Kombinin ön panelini tutan yukarıda ve aşağıda 4 vida girişi var, bende 3 vida tutuyordu. Bunları söktükten sonra ön paneli hafifçe yukarı kaldırarak çekin ve ekteki kırmızı ile işaretlediğim yerdeki vidaları sökün. Ardından anakarta erişeceksiniz. Sağ üst kısımda termostat girişi var.

Soru: ESP8266 ile akıllı kombi rehberi ister misiniz?
IMG_20251208_230528.webp
IMG_20251208_225445.webp

Hocam, kombinin akıllı olması nasıl bir avantajı var?

Eve gelmeden evi ısıtmak olabilir hocam.

Merhaba ESP8266 ile akıllı kombi yapmaya çalışıyorum. Komponentler gelene kadar kombi üstündeki termostat girişini aradım ve buldum. Umarım birinin işine yarar. Kombinin ön panelini tutan yukarıda ve aşağıda 4 vida girişi var, bende 3 vida tutuyordu. Bunları söktükten sonra ön paneli hafifçe yukarı kaldırarak çekin ve ekteki kırmızı ile işaretlediğim yerdeki vidaları sökün. Ardından anakarta erişeceksiniz. Sağ üst kısımda termostat girişi var.

Soru: ESP8266 ile akıllı kombi rehberi ister misiniz?
Eki Görüntüle 209128Eki Görüntüle 209129

Beyaz eşya tamiri çıraklığı yaparken kombi bakmışlığımız bile var, güzel rehber ellerinize sağlık.

Son düzenleme:
Hocam, kombinin akıllı olması nasıl bir avantajı var?

Hocam oda sıcaklığı ayarladığınız derece olunca kapanıyor petek suyu sıcaklıği değil bu hem tasaruf yapıyor hem de oda istediğiniz sıcaklıkta oluyor buna istediğiniz birçok özellik ekleyebilirsiniz eve gelmeden evi ısıtma ya da belirli saat de belirli sıcaklık gibi ben hem tasaruf hem de oda sıcaklığı kontrolü için yapıyorum bu işi yapan cihazlar >1500TL bandında ben 700'e çözdüm. Elimde boşta telefon şarj aleti olsa 470 TL'ye işi çözerdim.

Gerekenler 2 adet ESP8266 NodeMCU V3 1 adet LM35 1 adet 5V röle.