Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Şu anda Ecosia kullanıyorum. Forum önerileri sonucu Helium'a geçme kararı aldım. Yer imlerini aktarmayı buldum ama CSV şeklindeki şifreleri aktarmayı bulamadım. Nasıl şifreleri aktarabilirim?

Çözüm
Helium tarayıcısında yerleşik parola yöneticisi kasıtlı olarak bulunmuyor. Geliştiriciler, parolaların tarayıcıdan bağımsız tutulmasının daha güvenli olduğu görüşünde. Bu yüzden CSV import gibi bir özellik de yok.

Çözüm olarak harici bir parola yöneticisi kullanmanız gerekiyor. Helium Chromium tabanlı olduğundan Chrome Web Store eklentilerini destekliyor. Genelde Bitwarden açık kaynaklı olduğu için daha çok tercih ediliyor ancak KeePassXC de iyi seçenekler arasında. Mevcut şifreleri CSV formatında bu eklentilere aktarıp eklenti üzerinden Helium'da otomatik doldurma özelliğini kullanabilirsiniz.
Helium tarayıcısında yerleşik parola yöneticisi kasıtlı olarak bulunmuyor. Geliştiriciler, parolaların tarayıcıdan bağımsız tutulmasının daha güvenli olduğu görüşünde. Bu yüzden CSV import gibi bir özellik de yok.

Çözüm olarak harici bir parola yöneticisi kullanmanız gerekiyor. Helium Chromium tabanlı olduğundan Chrome Web Store eklentilerini destekliyor. Genelde Bitwarden açık kaynaklı olduğu için daha çok tercih ediliyor ancak KeePassXC de iyi seçenekler arasında. Mevcut şifreleri CSV formatında bu eklentilere aktarıp eklenti üzerinden Helium'da otomatik doldurma özelliğini kullanabilirsiniz.

Çözüm

KeePassXC otomatik doldurma özelliği var mı? Hangisi daha güvenli?

KeePassXC otomatik doldurma özelliği var mı? Hangisi daha güvenli?
KeePassXC'nin otomatik doldurma özelliği var ama küçük bir kurulum gerektiriyor. KeePassXC-Browser eklentisini tarayıcınıza kurup uygulamayla eşleştirmeniz gerekiyor, sonrasında da sorunsuz çalışıyor.

Güvenlik açısından ikisi de açık kaynak ve güvenli, ama çalışma şekilleri farklı:

KeePassXC tamamen yerel çalışıyor. Yani şifreler hiçbir sunucuya gitmiyor ve .kdbx dosyası olarak sizin cihazınızda tutuluyor. Senkronizasyonu da kendiniz yönetiyorsunuz (Drive, Dropbox, USB vb.). Yani biraz daha zahmetli bir iş.

Bitwarden ise bulut tabanlı. Yani şifreler, şifreli olarak Bitwarden sunucularında tutuluyor ve tüm cihazlarda otomatik senkronize oluyor. Ücretsiz planda sınırsız şifre ve cihaz desteği de var.

KeePassXC'nin otomatik doldurma özelliği var ama küçük bir kurulum gerektiriyor. KeePassXC-Browser eklentisini tarayıcınıza kurup uygulamayla eşleştirmeniz gerekiyor, sonrasında da sorunsuz çalışıyor.

Güvenlik açısından ikisi de açık kaynak ve güvenli ama çalışma şekilleri farklı:

KeePassXC tamamen yerel çalışıyor. Yani şifreler hiçbir sunucuya gitmiyor ve. Kdbx dosyası olarak sizin cihazınızda tutuluyor. Senkronizasyonu da kendiniz yönetiyorsunuz (Drive, DropBox, USB vb.). Yani biraz daha zahmetli bir iş.

Bitwarden ise bulut tabanlı. Yani şifreler, şifreli olarak Bitwarden sunucularında tutuluyor ve tüm cihazlarda otomatik senkronize oluyor. Ücretsiz planda sınırsız şifre ve cihaz desteği de var.

Bitwarden kurdum hocam. Kendi makineme ben bile güvenmiyorum :D.