Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wenJa97

Uzman
Merhaba, arkadaşlar ECS H81H3-M7 BIOS kullanmaktayım. Kullanmakta olduğum anakartımın BIOS sürümlerine ulaşmak istiyordum fakat bulamadım. Eski ve yeni sürümlerini nereden ve nasıl bulabilirim acaba?

Sitesinde BIOS mevcut ama eski sürüm yok sanırım. Açılır listeden BIOS/EDM seçmeniz gerekiyor.

1711633094847.webp

Eğer internetten bulamıyorsan bu işin piskopatlarından temin edebilirsin. Genelde underground tozlu dükkanları olur her yer anakart işlemci ram doludur. 2020 yılında DDR2 P7N DIAMOND için olmayacak işlemciyi denemek istedim ve riske girerek bir üst kartın bios dosyasını yazdım ve kilitlendi. Eski dosyayı da internette 1 ay gibi bir süre bulamadığımdan İzmir Çankaya'da 3 gün dolaştım. Artık umudu kesmiştim çünkü kimse bu kartın biosunu bulamamıştı ve çöpe atmaya karar vermiştim. Son girdiğim dükkanda adama bios versiyonunu söyleyince konuyu uzatmadan kartı ver dedi. 5dk bekledikten sonra gözümün önünde hemen hallediverdi. Başından beri ücretini sorduğumda cevap vermiyordu, işlem bitince "bir dahaki gelişinde 2.000 TL olacak, kendine iyi bak" dedi çok sevindim.

Uzun gelebilir fakat bir anımı anlatmak istedim. Gerçekten o kartı kurtarmak istiyorsan mutlaka bir gün o biosu bulursun bol şans dilerim.

Casper ECS anakart kullanıyordu, cihazın Caspersa ya da artık kimse ona da sormayı deneyebilirsin belki vardır arşivlerinde.