İlaç isimlerini öğrenebilir miyim? Yardımcı olayım ona göre.

Mide ve ince bağırsakta enfeksiyon ve bir bakteri üremiş. Kullanılan antibiyotikler Flagy, Klamer ve bunun ismini unuttum. Eczacının yanlış dedikleri Antepsin ve Esom. Belki antibiyotikleri bile yanlış demiş olabilir.

Flagyl ve Klamer aç ya da tok kullanılabilir. Esom ve Antepsin aç karnına alınmalıdır. Tahmin ettiğim gibi Esom ve Antepsin mide koruyucular olarak anlayabilirsiniz. Mide koruyucu ilaçlar sabah kahvaltıdan 30 dakika ya da 1 saat önce alınır 24 saat etkisini gösterir.

Flagyl ve klamer aç ya da tok kullanılabilir. Esom ve antepsin aç karnına alınmalıdır. Tahmin ettiğim gibi esom ve antepsin mide koruyucular olarak anlayabilirsiniz. Mide koruyucu ilaçlar sabah kahvaltıdan 30 dakika ya da 1 saat önce alınır 24 saat etkisini gösterir.

Hocam bilginiz varsa birkaç soru sormak isterim.

Doktorsunuz diye biliyorum. Randevuma daha var ama aklıma takıldı. Antibiyotikler reflüyü tamamen durdurmuştu, fakat bu süreçte tekrar başladı. İlacı doğru alıyorum ama hâlâ önlemiyor; reflüyü hâlâ yaşıyorum. Doktor, kalıcı bir şey olmadığını yani kronik olmadığını, bakterinin çok fazla ürediğini söyledi. Endoskopide mide ve bağırsakta beyaz beyaz şeyler görülmüş.

Reflü kalıcı bir şey mi, bunu sormak isterim. Bu süreçte tedaviye en baştan, yani antibiyotik alımına tekrar mı başlanır? Aç kalsam da reflü oluyorum. Öğle yemeği yiyorum mesela, eve gidince yemiyorum 6–7 saat aç kalıyorum, yine reflü oluyor, ne yapsam önleyemedim. Reflü ailemde yok. bende sabahları boğaz yanmasıyla başladı; sonra kronik yanma ve nefes kokusu yaptı sadece. midede yanma ve ağrı yok. İlacı doğru kullanmaya başladıktan sonra acı biber yersem saatlerce karnım ağrıyor.

Son düzenleme:
Hocam bilginiz varsa birkaç soru sormak isterim.

Doktorsunuz diye biliyorum. Randevuma daha var ama aklıma takıldı. Antibiyotikler reflüyü tamamen durdurmuştu, fakat bu süreçte tekrar başladı. İlacı doğru alıyorum ama hâlâ önlemiyor; reflüyü hâlâ yaşıyorum. Doktor, kalıcı bir şey olmadığını yani kronik olmadığını, bakterinin çok fazla ürediğini söyledi. Endoskopide mide ve bağırsakta beyaz beyaz şeyler görülmüş.

Reflü kalıcı bir şey mi, bunu sormak isterim. Bu süreçte tedaviye en baştan, yani antibiyotik alımına tekrar mı başlanır? Aç kalsam da reflü oluyorum. Öğle yemeği yiyorum mesela, eve gidince yemiyorum 6–7 saat aç kalıyorum, yine reflü oluyor, ne yapsam önleyemedim. Reflü ailemde yok. bende sabahları boğaz yanmasıyla başladı; sonra kronik yanma ve nefes kokusu yaptı sadece. midede yanma ve ağrı yok. İlacı doğru kullanmaya başladıktan sonra acı biber yersem saatlerce karnım ağrıyor.
Reflü H.Pylori adındaki bakteri tarafından da kaynaklanabilir mideyle boğaz arasındaki kapaktaki bozukluktan da kaynaklanabilir ve daha bir ton sebebi olabilir. H.Pylori için çapraz antibiyotik denilen tedaviye başlandıysa genelde tedavi sonrası şikayetleriniz geçer. Geçmiyorsa bir daha kullanılır aynı şekil 14 gün süreydi yanlış hatırlamıyorsam. Ben de eskiden yaşadım bu durumu benim genetik de problemli. Reflüm var ve reflüyü geçirmek için eğer yaşınız uygunsa (12 Yaş üstüyseniz) Gaviscon adında bir şurup önerebilirim size doktorunuza da yazdırabilirsiniz ya da eczaneden reçetesiz temin edebilirsiniz. Şurup dediğime bakmayın zararı olmayan reflü şikayetleriniz olduğu vakitlerde bir iki yudum içebilirsiniz 5-10 dakika içinde rahatlatır sizi. Reflünün kesin tedavisi ameliyattır Fundoplikasyon denilen bir operasyondur ancak bu operasyon yapılmaz çünkü gerek görülmemektedir. Reflüyü tedavi etmek için aylar süren mide koruyucu kullanmak ve diyeti çok sıkı düzenlemek gerekmektedir. Zaten size diyet konusunda bahsedilmiştir yatmadan önce şu kadar saat önceden yemeği kesin, baharatlı yemeyin, acı yemeyin, çift yastık yatın veya yatıyorsanız sola dönerek yatın gibi. Bunlara dikkat ederseniz belli bir dönem sonra şikayetleriniz ciddi miktarda azalır ancak %100 geçer diyemem. H.Pylori bakterisinden kaynaklıysa da öncelikle bakteriden kurtulmak ilk adımdır bunun için de miktar olarak ağır antibiyotikler kullanılmaktadır ve durumunuza göre geçip geçmemesine göre antibiyotikler de değiştirilebilir. Sizin yapmanız gereken tedaviyi lütfen eczacının değil de doktorunuzun dediği tarzda uygulamak. Geçmiş olsun.