Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
5
Başlıkta yazdığım gibi tarayıcım Microsoft Edge geç açılıyor. 10-15 sn sekmeleri yavaş yavaş yüklüyor ve önceden yapmazdı. Sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Farklı bir tarayıcıda bu yavaşlamalar var mı? Varsa interneti onarmayı deneyin. Üst mesajda ne yapabileceğini kısaca yazmzıştım.

Ekstra olarak USB vb. girişlerini çıkarıp tekrar takın. Bazen yetersiz güç de bu tarz takılmalara yol açabiliyor. Çıkarıp, takmak sorunlu donanımı düzeltebiliyor. Çok nadir de olsa bazen farenin güç almadan çalıştığına denk geliyorum. Bu çevre birimlerinin yazılımları falan yüklüyse de kapatıp veya kaldırarak da deneyebilirsiniz. Uyumsuz bir yazılım varsa genel bir yavaşlığa da neden oluyor olabilir. Veya bozuk bir çevre birimi neden oluyor olabilir. Tek tek çıkarıp deneyebilirsin.

Ayrıca arka planda çalışan işlemlerin ekran görüntüsünü atar mısın?

Bir de geçmiş mesaj ve konulara göz attım. Başka bir sorun yaşıyorsanız, belki o sorundan sebebi bulabilirim diye düşündüm. Driver Booster konusunda uygulamayı ucundan zararsız olarak söylemişsiniz. Bu tarz bir yazılım kullandıysanız da mavi ekran veya yavaşlamalara yol açabilir. Uyumsuz sürücü yüklemiş olabilirsiniz.

Spotify açınca vs. de oluyor RAM ile alakalı olabilir mi? Güç sorunu olabileceğini sanmıyorum. Windows Update kullanıyorum Driver Booster kullanmıyorum. Ekran kartımın driverini uygulamasından kuruyorum.

1738876507249.webp

Boşta kullanım tarayıcı açıktı. Ekran kartının kullanım sebebi anında yeniden oynatma özelliğinden kaynaklı. 263 işlem var işlemci kısmında gözüken.

Sorunu çözdüm. İnternet ayarlarını sıfırlayınca kendiliğinden düzeldi.
Edge ayarlarından sistem ve performans bölümüne girin. Açılış desteğini etkinleştirin. Verimlilik modunu kapatın. Performans algılayıcısını da etkinleştirin.
Açılış desteği önceden kapalıydı ama yinede bu sorunu yaşamıyordum. Devam ediyor ve pcde genel bir şey açarken de oluyor sanırsam neden olabilir?

Arka planda sistem kaynaklarını tüketen bir uygulama veya virüs olabilir.

İlk olarak Kaspersky gibi bir antivirüs varsa tam tarama yapın. Yoksa şu uygulama ile(yönetici olarak çalıştırarak) tarama yapın.

Virüs taramasından sonra BIOS, Chipset vb. sürücü güncellemelerini kontrol edin. Ayrıca SSD uygulamasından firmware güncellemesini kontrol edin. Crystaldisk info ve mark uygulamalarından sağlık, hız testlerini yapın.

Bu güncellemeleri yaptıktan sonra BIOS ayarlarını sıfırlayın ve videoya göre baştan uygulayın.

Windows ince ayarlarını kontrol edin. Gereksiz efekt, ayar vb. kullanmadığınız şeyleri kapatın.

Genel disk temizleme ve temp, %temp%, prefetch klasörlerini temzileyin. Windows'un olduğu SSD kırmızı renkteyse önemsiz şeyleri silin veya harici diskiniz varsa ona aktarın.

Son olarak sistemi yeniden başlatın. Bu tarz şeyleri belirli aralıklarla ben de yaparım. Sistemde biriken dosyalar veya gereksiz uygulamalarla dolunca yavaşlama vb. yapabiliyor. Bu genel yazılımsal bakımı arada yapmak iyi oluyor.

Merhaba öncelikle arka plan işlemlerini incelediğim zaman gereksiz bir şey bulamadım. Düzenli olarak 3 antivirüsten tarama yapıyorum ama yine yapıyorum şu an. BIOS sürümüm güncel. BIOS ayarlarında bir değişiklik yapmadım. Sadece fan hızı XMP profili ayarlı. Bir tane duvar kâğıdım ile karışık mavi ekran yedikten sonra yavaşlamalar oldu. Minidump dosyalarını atabilirim isterseniz. Diskim sağlam sağlığı %98. oyun oynarken vs. sorun yaşamıyorum internetimin değerlerinde de sorun yok. Sistemimi yeniden birçok kez başlattım. İşlemcim i5 12400F anakart Gigabyte H610M h V2 DDR4. Sorun da ilk açıldığında oluyor uygulamalar sonra hiç bir sorun olmuyor.

Ekran kartı sürücüsü de bozulmuş olabilir. Ekran kartınızın sürücüsünü DDU ile kaldırıp yeniden yükleyin. AMD ise DDU seçeneklerinde en aşağıda ''Windows update ile sürücü yükleme'' ayarını kapatın.

Ekran kartı sürücüsü de bozulmuş olabilir. Ekran kartınızın sürücüsünü DDU ile kaldırıp yeniden yükleyin. AMD ise DDU seçeneklerinde en aşağıda ''Windows update ile sürücü yükleme'' ayarını kapatın.
Durumun ekran kartlık olduğunu düşünmüyorum ama deneyeyim yine de. Bir hafta önce DDU ile sürücülerimi kaldırıp tekrar kurdum. Sizce yine de yapayım mı?

Duvar kağıdım kaybolduğundan sürücü sorunu yaşamıştım. Alakasız böyle siyah pencereler oluşuyordu. Ekran kartı sürücüsündeki bozulmalar da yavaşlamalara yol açar. Ayrıca AMD ise ve bahsettiğim ayar kapalı değilse, Windows AMD ekran kartı sürücülerini bozma sorunu var. Sizin güncel sürücüyü algılamayıp, kendi onaylı eski bir sürücüyü yükleyip bozabiliyor.

Duvar kağıdım kaybolduğundan sürücü sorunu yaşamıştım. Alakasız böyle siyah pencereler oluşuyordu. Ekran kartı sürücüsündeki bozulmalar da yavaşlamalara yol açar. Ayrıca AMD ise ve bahsettiğim ayar kapalı değilse, Windows AMD ekran kartı sürücülerini bozma sorunu var. Sizin güncel sürücüyü algılamayıp, kendi onaylı eski bir sürücüyü yükleyip bozabiliyor.
Nvidia hocam duvar kağıdım kaybolmadı benim direkt duvar kağıdım mavi ekranla karışık gelmişti :D

Ve Kaspersky bir şey bulamadı.

Son düzenleme:
Farklı bir tarayıcıda bu yavaşlamalar var mı? Varsa interneti onarmayı deneyin. Üst mesajda ne yapabileceğini kısaca yazmzıştım.

Ekstra olarak USB vb. girişlerini çıkarıp tekrar takın. Bazen yetersiz güç de bu tarz takılmalara yol açabiliyor. Çıkarıp, takmak sorunlu donanımı düzeltebiliyor. Çok nadir de olsa bazen farenin güç almadan çalıştığına denk geliyorum. Bu çevre birimlerinin yazılımları falan yüklüyse de kapatıp veya kaldırarak da deneyebilirsiniz. Uyumsuz bir yazılım varsa genel bir yavaşlığa da neden oluyor olabilir. Veya bozuk bir çevre birimi neden oluyor olabilir. Tek tek çıkarıp deneyebilirsin.

Ayrıca arka planda çalışan işlemlerin ekran görüntüsünü atar mısın?

Bir de geçmiş mesaj ve konulara göz attım. Başka bir sorun yaşıyorsanız, belki o sorundan sebebi bulabilirim diye düşündüm. Driver Booster konusunda uygulamayı ucundan zararsız olarak söylemişsiniz. Bu tarz bir yazılım kullandıysanız da mavi ekran veya yavaşlamalara yol açabilir. Uyumsuz sürücü yüklemiş olabilirsiniz.