Editörlük nasıl öğrenilir?

Hocam ilk öncelikle profesyonel bir editör değilim ama yapmanız gereken en ufak yerden de olsa başlamak. Bir sahneyi kesip kırpmakla başla. Sevdiğin bir videoyu raw görüntülerle tekrardan editlemeye çalış. Öğreniyorum diyerek öğrenilecek bir şey değil. Yapa yapa öğreneceksiniz.

Bir sahneyi kesip biçme ve ses ayarlamayı biliyorum. Programları nasıl kullanacağımı ve neleri düzenleyeceğimi öğrenmek istiyorum.

@John Moyer, hocam Adobe şart mı? Ücretli olduğu için soruyorum, ücretsiz alternatifleri yok mu?

After Effects'den yavaş yavaş bir şeyler yaparak başla. Ne editörlüğü yapacağın önemli ama edit yapacaksan onların videoları var. Kesme biçme yapacaksan o basit iş zaten Premiere Pro açıp yapabilirsin.

Fotoğraf video editörlüğü düşünüyorum.

Bir şirkete girmek için öğreniyorsanız veya resmi bir yerde iş yapmak için öğreniyorsanız şart. Alternatifler pek kullanılmaz.
Arkadaşlarım freelance iş yapmamı söyledi. Sistemimin de edit yapmak için yeterli olduğunu düşünüyorum. Sizce yapmalı mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…