DarthGorsoy

Seçkin
Makaleler
51
Yer
TR
1791478763441.webp

1791475349860.webp

1791478864718.webp

1791478891935.webp

1791480579970.webp

Meryem Kilisesi'nden Liman Caddesi'ne (Arcadiane) ve duvarlarına bakış:

1791481234759.webp

Uzun zaman önce yazın kamptaydık. Çeşme'de bir banka Efes antik kenti'ne bir gezi düzenlenmişti.
Önce antik kenti gezdik, başımızda bir rehber yoktu bilgilendirme açısından. Biz de bir turun rehberine katıldık. O zamanlar siz kimsiniz, necisiniz diye sormuyorlardı.

Sonra Selçuk'taki müzeye gittik. Grup gezisi olduğu için bizzat müze müdürü ilgilendi. Müzeyi gezdirdi. Heykeller ve eserler hakkında bilgi vermişti...

Eski anıları canlandırdınız. Teşekkürler paylaşım için...

Son düzenleme:
Uzun zaman önce yazın kamptaydık. Çeşme'de bir banka Efes antik kenti'ne bir gezi düzenlenmişti.
Önce antik kenti gezdik, başımızda bir rehber yoktu bilgilendirme açısından. Biz de bir turun rehberine katıldık. O zamanlar siz kimsiniz, necisiniz diye sormuyorlardı.

Sonra Selçuk'taki müzeye gittik. Grup gezisi olduğu için bizzat müze müdürü ilgilendi. Müzeyi gezdirdi. Heykeller ve eserler hakkında bilgi vermişti...

Eski anıları canlandırdınız. Teşekkürler paylaşım için...

Yaklaşık 5 saat sürdü Efes'i gezmem ve hala tatmin olmadım, çok güzel. En az birkaç defa daha ziyaret edeceğim. Deneyim müzesinin ücretli olması bir tık üzdü ama ona da uğrayacağım. Özellikle de bir seferinde gece müzeciliği ziyareti yapmak istiyorum, gece tripodla çok güzel pozlanır buralar :).

Biz gittiğimizde çok rehber vardı ama Türk grup neredeyse hiç yoktu. Bizle birlikte Kuşadası'ndan gelen yabancılar da oldu, gemiyle gelmişti onlar da. Onlar da rehbersiz gezdiler muhtemelen. Rehberle gezenlerin çoğu Asya gruplarıydı.

Müze Selçuk'ta idi o zamanlar. Değişti mi yeri bilemiyorum. Gezi olduğu için bizden ücret almamışlardı.
Gerçek dikkate değer eserler müzede bulunuyor, izlenimine kapılmıştım.
Kendi başınıza gezince ki, önceden bilgisizseniz açıkçası pek verimli olmuyor. Pek bir şey anlamıyorsunuz.
Yazın gezmek sıcak nedeniyle de rahat olmuyor.

Sabah çıktık. Çeşme Selçuk, Efes çok uzak mesafe değil. Bu adamlar geziye gidiyor madem, diye bize kumanya hazırlamışlardı...
Vardık, gayet kalabalık. Bir baktık, Macaristan'dan gelmişler. O zamanlar İkarus otobüsler vardı. Her yerden turist ziyaretçi...
Yalnı, planlı programlı geliyorlar. Her birinin başında bir rehber, gezdikleri her bölümde bilgi veriyorlardı...