Yeni nesil olduğum için büyüklerimin efsanevi dediği oyunları hiç oynamadım ve merak ediyorum. Eski diye takmam, yeter ki gerçekten kaliteli hikaye ve oynanışını belli etsin bana. İlham versin. Şu an AC the Ezio üçlemesini düşünüyorum ama aranızda bir liste gibi bir öneri yapan olursa mükemmel olur.

Serious Sam serisi, özellikle de HD olanlar.

Resident Evil serisi. En baştan gir. İlk oyunu emülatörle oynamana gerek yok. Resident Evil HD Remastered ile girebilirsin. Orijinalliğe çok kasarsan emülatörle ikinci ve üçüncü oyunları oynayabilirsin ama onların Remake'leri de gayet iyi modern standartlarda. 4. oyunun orijinalini oynamanı tavsiye ederim. Sonra 5, 6 diye gidiyor zaten. Arada yan oyunlar var, araştırarak oynama sırasını bulabilirsin.
O seriyi sevmiyorum.

Serious Sam serisi, özellikle de HD olanlar.
Hikayeli mi?

Oyundaki lootların bile bir hikayesi var arkadaşım anlatmıştı.
Şimdi biz o dünyaya arkadaşlarımızla gidiyoruz gezegende koruma kalkanı var bir silah sayesinde belli bir bölgenin kalkanını yok ediyoruz ama son saniye biz giriyoruz arkadaşlarımız oradaki kalkanda ölüyor, bizim gemi de suya düşüyor.
Biz bir ırkla tanışıyoruz ve bu ırk teknolojik olarak cok gelismis ama korunmasız, biz de bu ırkla anlaşma yapıyoruz ve biz onların düşmanlarını (mental askerleri) öldürmemiz karşılığında onlar da teknolojilerini kullanarak bize silah verip buradan çıkartacaklar.
Lootları sürekli ışınlıyorlar ellerindeki kaynakların tamamını bize kullanıyorlar falan.
Güzel bir hikayesi var.
Önce Serious Sam HD: Second encounter oyna
Sonra Serious Sam 2 Serious Sam 3 Serious Sam 4 olarak devam et.

Rol yapmaya ilgin varsa STAR WARS: Knights of the Old Republic derim, şu an bile hala STAR WARS evreninde aydınlık ve karanlık temayı en iyi yansıtan oyundur. Ayrıca Planescape: Torment de bakabilirsin, bu ikisi rol yapma oyunlarının yıldızlarıydı vakti zamanında. Rol yapmaya ilgin varsa diye özellikle belirttim çünkü ilgin yoksa ikisine de devam etmen zor olur.