Egitim nafakası nasıl açılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LunaAyer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 58

LunaAyer 21

Gelişen
Öncelikle merhabalar.

Bugüne kadar ne maddi ne de manevi olarak zerre babalığını hissetmediğim elemanla en sonunda edilmesi gereken kavgayı ettiğim için daha da yalandan maddi olarak desteklemeyeceğini söyledi.

Hazırlık senem bitti, üniversite okuyorum. Oldukça minimal düzeyde harcamam var. Zaten çocukluğumdan beri fakir edebiyatı yaptıkları için hep yük olmamaya çalıştım. Abim bir kruvasana 1.500 TL verebilecek kadar dolu bir hayat yaşıyorken ben en son ortaokuldan beri 1.500 TL üstü bir harçlık aldığımı hatırlamıyorum. Liseli hatta belki ortaokullu çocuklar bile benden daha fazla harcama yapıyordur ay içinde. Durumları ne iyi ne kötü seviyesinde. Annem asgari ücretten biraz fazla alıyor bildiğim kadarıyla, diğer eleman ise uzman çavuş ve ek olarak İzmir'de 20K civarı aldıkları bir evleri var.

Üniversite için yurtta kalamam, hem yapım gereği insanlarla o kadar iç içe yaşamaya çok uygun değilim hem de günde en fazla 5 dakika ilgilendikleri kedim var ona bakmak zorundayım. Zaten üniversite yazarken bile İstanbul'da iyi diye adlandırılan üniversitelerin çoğu tutarken kirası uygun bir şehir yazdım. Abim ve annem ile aram fena değil, okullar açılana kadar ikna edebilirlerse uğraşmam ama edemezlerse bu yola başvurmayı düşünüyorum. Bu yol ile ortalama ne kadar gelir elde edebilirim ve süreç ne kadar sürede sonuçlanır?

Muhtemelen okulu dondurmak gerekecek diye tahmin ediyorum. Bunun haricinde burs, vakıf, dava vb. başka nelere başvurabilirim? Bağım, her şeyim kopması önemli değil hatta mümkünse kopmasını tercih ederim, yaşamına zerre saygı duymuyorum.

@Şişman Adam gördüğüm kadarıyla avukatsınız, ilgi ve bilgi alanınızdaysa yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir kalırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…