Egzoz fanın hızını, ekran kartı sıcaklığına bağlı olarak ayarlamak mümkün mü?

Merhaba,

Ekran kartım ısınıyor 82-83 derecelere çıkıyor, ben ekran kartım ısındıkça egzoz fanım da daha hızlı dönsün istiyorum. GCC'den olmuyor çok kurcaladım. Anakartım A520M-K V2. Program öneriniz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki işlemcin ısınmıyor mu? Ya da sistem 1 yazan yerin ısısı düşük mü kalıyor? Ya da diğer seçenekler düşük ısılarda mı kalıyor? BIOS'tan ayar yapsan. Ben mesela CPU'ya bağlı yaptım ve hareket zamanını 3 saniyeden 0'a çektim. Daha CPU ısınmaya başlarken Arctic P12 Max dönmeye başlıyor bu da 15 dereceye kadar rahatlama sağladı.

BIOS fan ayarlarında CPU yazan yerde GPU olması lazım, varsa onu seçerseniz fan GPU sıcaklığına göre çalışır.

Son düzenleme:

CPU'ım ısınmıyor, CPB kapattım 60 derece üstü zor görüyorum.

Anakartınızın BIOS'undan fan devirlerini ayarlayabilirsin. Ekran kartına eşlemene gerek yok. Egzoz fanı belirli hızda döndüğünde kasanın içindeki sıcak havayı atacaktır.

Düşük RPM'de elimi koyuyorum hava gelmiyor bile hocam.

BIOS fan ayarlarında CPU yazan yerde GPU olması lazım, varsa onu seçerseniz fan GPU sıcaklığına göre çalışır.

Eki Görüntüle 174159
Üstteki arkadaşın dediği uygulamayı denicem, olmazsa BİOS'tan.

Fan Control, aynı amaçla kullanıyorum, ekran kartı sıcaklığına göre çalışıyor kasa fanları. Harika bir uygulama.

Hocam nasıl kullanılıyor yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Yüksek RPM'e alacaksınız hocam. Mevcut fanlarınızın CFM'leri düşük olduğundan soğutmaya etki etmiyor olabilir.

Yüksek RPM'e alacaksınız hocam. Mevcut fanlarınızın CFM'leri düşük olduğundan soğutmaya etki etmiyor olabilir.

Bende onu demek istiyorum, ekran kartı ısındıkça yükselecek boşta düşecek. Yüksek olduğunda kasayı iyi soğutuyor ama eğrelti ayarlamam lazım, fan Control'den oluyor demiş arkadaş karışık uygulama bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…