Motoru ağabeyi olarak ben üstüme alacağım, ufak kardeşimde A1 ehliyeti ile ruhsatı bana ait olan motorla yaralamalı bir kazaya mı karışacak? Taahhütname ile reşit olmayan kişiler noterden ruhsat çıkartabilir.18 olmasına gerek yok, ki zaten 125 cc'ye kadar 16 yaşında biri motosiklet sürebiliyor.Ruhsatı kendi üstüne alamaz sadece.
Detaylar
Kim cevapladı?Rogue 14
Uzman
Teknik olarak evet öyle. A1 ehliyetiyle 16 yaşında biri motosikletle trafiğe çıkabilir. Altındaki motor 125cc'yi aşmamak şartıyla.Motoru ağabeyi olarak ben üstüme alacağım, ufak kardeşimde ruhsatı bana ait olan motorla yaralamalı bir kazaya mı karışacak?
Burada bir problem yok. Trafiğe çıkabilir. Taahhütname ile reşit olmayan kişiler noterden ruhsat çıkartabilir.Teknik olarak evet öyle. A1 ehliyetiyle 16 yaşında biri motosikletle trafiğe çıkabilir. Altındaki motor 125cc'yi aşmamak şartıyla.
Mevzuat Bilgi Sistemi
Resmî Gazete’de yayımlanan kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri, yönetmelikler, tebliğler ve diğer düzenleyici idari işlemler tek metin haline getirilir ve güncel olarak yayımlanır
Rogue 14
Uzman
Anladım, bundan haberim yoktu.Burada bir problem yok. Trafiğe çıkabilir. Taahhütname ile reşit olmayan kişiler noterden ruhsat çıkartabilir.
2025 250SR veya 2024 R25. Naked veya scooter düşünmüyorum.Parayı verir alırsın ama kullanamazsın. Ehliyete en kısa zamanda başvur.
Hangi model düşünüyorsun?
Rogue 14
Uzman
Reşit olmadan da ruhsat alınabiliyormuş zaten.
Karenajlı motorun masrafı fazla olur. Yeni başlıyorsun o motor muhtemelen devrilecek. Naked neden istemiyorsun?2025 250SR veya 2024 R25. Naked veya scooter düşünmüyorum.
Naked kullanıcıları benim gözümde serseri tipler. Elbette hepsi öyle değil ama bilinç olarak öyle canlanıyor gözümde. Ben de onlar gibi olmak istemiyorum.Karenajlı motorun masrafı fazla olur. Yeni başlıyorsun o motor muhtemelen devrilecek. Naked neden istemiyorsun?
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
The First Berserker: Khazan ve Assassin's Creed Shadows Kırıldı
- B 52 Stratofortress
-