Ek tercihlerde kaç hak bulunur ve yapmaya değer mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bebeto35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 232
  • Etiketler Etiketler
    kaç

bebeto35

Uzman
Bir de okullar açıldıktan sonra çok geç mi oluyor ek tercihler?

Son düzenleyen: Moderatör:

Teşekkürler bütün soruları gördüm ama kaç tercih hakkı var onu göremedim.

Teşekkürler bütün soruları gördüm ama kaç tercih hakkı var onu göremedim.

"Üniversiteye giriş aşamasında yapılan ek tercihlerin tarihlerine ilişkin de ÖSYM tarafından resmi bir bilgi paylaşılmadı."

Ayrıca "Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir."

Yani daha açıklanmamış. Bu hafta içi açıklanır galiba ne kadar tercih hakkının olacağı.

Teşekkürler hocam.

Duyuru yapılınca kılavuz paylaşılıyor. ÖSYM sitesini takip edebilirsiniz veya eş-dosttan öğrenirsiniz.
Tahmini olarak eylül ayının ilk haftasında yayınlanır.

Ön lisansa ek tercih yapılmıyor diye biliyorum. %100'ü doldu. Lisansta ise %98'i dolmuş. Boş yerlere tercih yapabilirsiniz.

Gene 25 tercih yapıyorsunuz ve ek tercihe pek bel bağlamayın çünkü lisans bölümlerinin %98.8'i, ön lisans bölümlerinin de %100'ü doldu. Boşta kalan bölümler, genellikle vakıf ve KKTC üniversitelerindeki bölümler oluyor. Bu yüzden pek bel bağlamayın, seneye bırakın. Ek olarak da ek tercihte puan önemli. Örneğin sayısal puan türünde puanınız 300 ise 300 puan üzerindeki bölümleri tercih edemiyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…