Detaylar
Kim cevapladı?Bir de okullar açıldıktan sonra çok geç mi oluyor ek tercihler?
Ek tercih döneminde nelere dikkat etmelisin?
Ek tercih döneminde öğrenciler, ilk tercihlerinin sonuçlarına göre yeni bir strateji belirlemek zorunda kalabilirler. Bu süreçte, doğru tercihi yapabilmek
www.kariyer.net
Aradığın bütün soruların cevabını bulabilirsin. Değer mi değmez mi sana kalmış.
![]()
Ek tercih döneminde nelere dikkat etmelisin?
Ek tercih döneminde öğrenciler, ilk tercihlerinin sonuçlarına göre yeni bir strateji belirlemek zorunda kalabilirler. Bu süreçte, doğru tercihi yapabilmekwww.kariyer.net
Aradığın bütün soruların cevabını bulabilirsin. Değer mi değmez mi sana kalmış.
Teşekkürler bütün soruları gördüm ama kaç tercih hakkı var onu göremedim.
Teşekkürler bütün soruları gördüm ama kaç tercih hakkı var onu göremedim.
"Üniversiteye giriş aşamasında yapılan ek tercihlerin tarihlerine ilişkin de ÖSYM tarafından resmi bir bilgi paylaşılmadı."
Ayrıca "Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir."
Yani daha açıklanmamış. Bu hafta içi açıklanır galiba ne kadar tercih hakkının olacağı.
"Üniversiteye giriş aşamasında yapılan ek tercihlerin tarihlerine ilişkin de ÖSYM tarafından resmi bir bilgi paylaşılmadı."
Ayrıca "yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecektir."
Yani daha açıklanmamış. Bu hafta içi açıklanır galiba ne kadar tercih hakkının olacağı.
Teşekkürler hocam.
- Makaleler
- 3
Duyuru yapılınca kılavuz paylaşılıyor. ÖSYM sitesini takip edebilirsiniz veya eş-dosttan öğrenirsiniz.
Tahmini olarak eylül ayının ilk haftasında yayınlanır.
Tahmini olarak eylül ayının ilk haftasında yayınlanır.
Negative Sir
Uzman
Ek tercihler boşta kalan bölümler üzerinden açılıyor diye biliyorum. Yani ek tercih şu kadardır diye bir kesinlik yoktur.
Gene 25 tercih yapıyorsunuz ve ek tercihe pek bel bağlamayın çünkü lisans bölümlerinin %98.8'i, ön lisans bölümlerinin de %100'ü doldu. Boşta kalan bölümler, genellikle vakıf ve KKTC üniversitelerindeki bölümler oluyor. Bu yüzden pek bel bağlamayın, seneye bırakın. Ek olarak da ek tercihte puan önemli. Örneğin sayısal puan türünde puanınız 300 ise 300 puan üzerindeki bölümleri tercih edemiyorsunuz.
Yeni konular
-
-
Araç kaportasındaki derin çizikler ve hatalı rötuşlar (oje) nasıl düzeltilir?
- Hamza Ensar Sağlam
-
1.500 TL bütçe ile HP Victus 16 için laptop soğutucu önerisi
- ziqxchampion
-
-
Samsung Galaxy Tab S9 ve Galaxy Tab S11 arasında hangisi tercih edilmeli?
- Mr. Soprano
-
Makine Çeviri Librarian: Tidy Up the Arcane Library! Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi