2098

Uzman
Selam, öncelikli olarak sıkıştığım için böyle bir konu açma gereksinimi duydum çünkü farklı görüşlere ihtiyacım var. Hiçbirinizin kesin bir şey söyleyemeyeceğini biliyorum, bunu diyerek başlayayım.

Sıralamaların beklediğimden daha çok gerilemesiyle açıkta kaldım ve şimdi %50 indirimli bazı bölümleri kararlaştırdım kendim için. Aşağıya bölümlerin kapattığı puanları ve benim puanımı listeleyeceğim.

İlk istediğim bölüm 208 puan ile kapatmış.
Benim puanım 303.

İkinci istediğim bölüm 213 puan ile kapatmış.
Benim puanım 303.

Kontenjan açılması durumunda benim bu bölümlere yerleşme şansım nedir? İlk tercihlerde de yüzde yüz yerleşirim diyordum ama olmadı, bu yüzden yine aynı duruma düşmekten korkuyorum.

Bölümler bazında ek yerleşme puan barajı uygulaması var. Kılavuz yayınlandığı zaman her bölümün(puanı oluşmayan bölümler hariç) taban puanı olacak, eğer o puanın üstündeysen tercih edebilirsin.

Bölümler bazında ek yerleşme puan barajı uygulaması var. Kılavuz yayınlandığı zaman her bölümün(puanı oluşmayan bölümler hariç) taban puanı olacak, eğer o puanın üstündeysen tercih edebilirsin.
Yanlış bilmiyorsam bölümlerin taban puanı zaten kaç puanla kapattılarsa o puan olacak, tercih edebileceğimi biliyorum bu yüzden benim sorum yerleşme şansımın ne durumda olduğu; aşağıya listeledim kaçla kapattıklarını ve benim puanımı.

Yanlış bilmiyorsam bölümlerin taban puanı zaten kaç puanla kapattılarsa o puan olacak, tercih edebileceğimi biliyorum bu yüzden benim sorum yerleşme şansımın ne durumda olduğu; aşağıya listeledim kaçla kapattıklarını ve benim puanımı.

Hocam vallahi kesin bir şey söylemek çok zor ama vakıf olduğu için bence yerleşirsiniz.

Ek tercihlerde ancak vakıf ve KKTC üniversitelerine yerleşebilirsiniz, diğerlerine kontenjan açılmıyor kolay kolay.