Algosman

Başarılı
İki monitörlü bir sistem kullanıyorum. Ana ekran olarak kullandığım monitör, nadiren aniden siyah ekran oluyor. Bu siyah ekran genellikle 1-2 saniye sürüyor, sonra görüntü geri geliyor. Bu durum sadece ana ekranda oluyor; ikinci ekran çalışmaya devam ediyor, herhangi bir kesinti yaşanmıyor.

İki monitörlü bir sistem kullanıyorum. Ana ekran olarak kullandığım monitör, nadiren aniden siyah ekran oluyor. Bu siyah ekran genellikle 1-2 saniye sürüyor, sonra görüntü geri geliyor. Bu durum sadece ana ekranda oluyor; ikinci ekran çalışmaya devam ediyor, herhangi bir kesinti yaşanmıyor.

Ekran kartınız nedir?

Bende bu durumu yaşıyordum. Windows 10'a geçince bir sorun kalmadı. Hatanın devam etmesi durumunda eski işletim sistemine geri dönebilmek için dual boot olarak Windows 10 kurmayı dener misin?

Bende de aynı sorun vardı. Bende 1050 olduğu için driver kurmamıştım kurunca düzeldi. Ancak sizinki 4060 illaki kurmuşsunuzdur.

Bende bu durumu yaşıyordum. Windows 10'a geçince bir sorun kalmadı. Hatanın devam etmesi durumunda eski işletim sistemine geri dönebilmek için Dual boot olarak Windows 10 kurmayı dener misin?

Bende Windows 10 da yaşıyordum bu sorunu hangi sürümü kullanıyordunuz hatırlıyor musunuz?

Bu problemi yaşayabileceğin bir senaryo daha var. Ekranın yüksek çönürlükte bir ekrandır, mesela 2k veya 4k çözünürlük vardır fakat kablon eski modeldir. Kablo yeterli hızda veri iletemediği için monitörün kablosunun çıkarıldığını zanneden ekran kartı monitöre veri göndermeyi keser. Windows tek monitöre düştüğünü zannederek ana monitörünü kapatır. Kablo sanki yeniden bağlanmış gibi ekran kartın raporlar, windows ana monitör yeniden açıldı zanneder ve geri açar.

Test etmek için: Problem kablo hızı ile ilgili ise frekansı düşür, çözünürlüğü düşür ve problem devam ediyor mu bak.