Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Laptopumda önceden çözünürlük değiştiğimde, mesela 1280x960 gibi onlarda sağda black bar olmazken birden olmaya başladı. Bu sorunu nasıl çözeceğim?

Çözüm
Tamam tamam hallettim. Çözüzünürlüğü değiştim. Intel'e girdim uzatılmış dedim oldu. Gene de çok sağ olun teşekkürler.
Grafik sürücü kontrol panelini açıp ölçeklendirme kısmına girerek. Laptoplarda panel genelde Intel GPU'ya bağlıdır.

Intel girdiğimde ölçeklendirmede ekran çözünürlüğünü koru var başkada ayar yok.

Ekran görüntüsü 2024-12-09 152344.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem özelliklerin nedir? Eski sistemlerde Store kontrol paneli düzgün çalışmıyor. Masaüstüne sağ tıklayınca çıkan Intel ayarlarından ''Tam ekrana göre ölçeklendir'' ayarını seçin. Sonra tekrar deneyin. Eğer çıkmıyorsa DDU ile Intel sürücülerini kaldırıp, Windows update ile tekrar yükleyin.

Ayrıca masaüstü çözünürlüğünü de 4:3 yapınca ''tam ekrana ölçeklendir'' seçeneği çıkabiliyor. Onu da deneyin.

Ayrıca bazı oyunlarda, bu çözünürlükten bağımsız köşelerde siyah ekran olabiliyor. Çoğu güncel oyun; UE4 veya UE5 ile yapılmış oyunlarda mesela 4:3 veya 16:10 gibi çözünürlüklerde ekrana genişlemiyor.