Mienaki

Uzman
Merhaba ekranım kararıyor belirli aralıklarla ve reset atmadan düzelmiyor iki monitörüm de sinyal yok uyarısı veriyor

Güç seceneklerinden ekranı kapat ve uyku modu hiçbir zaman da ayarlı fakat ekran kendi kendine kapanıyor cözüm önerileriniz nelerdir?

Yük altındayken mi kapanıyor? Ekran kartı ve PSU modeli nedir?

1 kere Last of Us 2 de yaptı (crack)
2 ya da 3 kerede king Arthur mobil oyunda yaptı fakat bunlar fanı son derece calıştırıyordu.
Tam hatırlamıyorum ama Last of Us crack yükledikten sonra olmaya başladı sanırım. Öncesini hatırlamıyorum.

Palit RTX3070 GameRock OC 8 GB 256bit GDDR6.

Zalman ZM700-txıı 700W 80+ Bronze.

Stabil olmayan sistemde ne desek boş, temiz bir Windows üzerinde çözmek lazım, ben size ne söylesem kapı orijinal olmayan oyuna çıkacak, şüpheli çünkü.

Sizin PC kasasına crack oyundan herhalde virüs tarzı bir şeyler gecmiş. Türk Torrent sitelerinden indirdiyseniz. Oyunları yazılımları steam/epic/gog Games aracılıgıyla kullanmanızı tavsiye ederim.

Merhaba ekranım kararıyor belirli aralıklarla ve reset atmadan düzelmiyor iki monitörüm de sinyal yok uyarısı veriyor

Güç seceneklerinden ekranı kapat ve uyku modu hiçbir zaman da ayarlı fakat ekran kendi kendine kapanıyor cözüm önerileriniz nelerdir?
Ekran kartı sıcaklığını kontrol et. Sıcaklıktan değilse güç kaynağından veya voltaj dengesizliğinden dolayı bu oluyor diye düşünüyorum çünkü aynı sorunu ARC A750 sistemimde yaşamıştım furmarkta çökmeyen sistem gidip oyunda ekran kesiyor üstüne bazen reset atıyordu.

Peki neden voltaj dengesizliği olduğunu düşünüyorum? OCCT'de PSU testine soktuğum zaman voltaj seviyeleri beklenilenden azdı ve yine aynı hatayı alıyordum.

Mavi ekran hatası alıyor musun diye bir göz at Bluescreenview veya WhoCrashed? üzerinden çünkü belki mavi ekran veriyor ve sen bunu göremiyorsundur. Ben şahsen mavi ekran hataları alıyordum fakat ekran olmadığı için bunun farkına biraz geç vardım, mavi ekran kodu VIDEO_TDR_ERROR idi, söylerken bile tırsıyorum o derece lanet bir sorun idi.

Benim sistemimde format sürücü güncelleme vesaire bütün yolları denedim yazılım ile alakalı hiçbir işe yaramadı fakat sorun 2 hafta sonra kendi kendine düzelmişti. Korsan oyundan kaynaklandığını falan hiç sanmıyorum.

Malwarebytes ile virüs taraması yap. Furmark'da ekran kartı testi yap. OCCT'de Power testi yap. Sıcaklıkları kontrol et. Halen bu sorunlar varsa şu ramleri bir çıkar tak yap slotlarını değiştir benim sistem bunu yaptıktan sonra 5-6 saat için düzeliyordu sonra bir daha aynı problemi yaşatıyordu. Belki sende işe yarar.

Son düzenleme: