Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Selo2147

Uzman
Arkadaşlar merhaba şu an kullandığım ekran kartı 3050 6 GB, 4060 8 GB'ye geçiş yapacağım herhangi bi işlem yapmama gerek var mı? DDU gibi?

Sistemi şu anki haliyle açın, ddu ile "sürücüleri temizle ve kapat" seçeneğini kullanarak kaldırın. Bilgisayar kapandıktan sonra 3050'yi çıkartın ve 4060'ı takın. Sistemi açıp sürücüleri kurun.
Hayırlı olsun. 3050'yi satacaksanız önce sıcaklık vb. Testleri yapın, daha sonra alıcı istediğinde tekrar sök tak yapmazsınız.

Sistemi şu anki haliyle açın, ddu ile "sürücüleri temizle ve kapat" seçeneğini kullanarak kaldırın. Bilgisayar kapandıktan sonra 3050'yi çıkartın ve 4060'ı takın. Sistemi açıp sürücüleri kurun.
Hayırlı olsun. 3050'yi satacaksanız önce sıcaklık vb. Testleri yapın, daha sonra alıcı istediğinde tekrar sök tak yapmazsınız.
Evet sürücüyü DDU ile kaldırıp tekrar kurun.
DDU pc ye zarar verirse diye ben formatlıyorum :D

Kusura bakmayın YouTube'dan bir video gördüm ve gaza gelip DDU silmeden ekran kartı değiştirdim ve siyah ekran yedim benim gibi sağdan soldan yanlış bilgiler alıp ilerlemeyin Recep abinin DDU silme vidosunun aynısını yaptım eski ekran kartımı taktım ekran kartı driverlarını DDU ile sildim yeni ekran kartımı taktım cillop gibi 5 saniyede açıldı canavar. :) Sağ olun ve özür dilerim tekrardan yorumdaki arkadaşlar.

3050 6 gb olduğu için testleri hiç yapmadım zarar veririm diye ama üzmedi 70 74 derece rdr2 wicher 3 yüksek ayarlarda :)

Son düzenleme:
Çok yanlış bazı düşünceler var, düzeltmek isterim;
  1. DDU bilgisayarınıza zarar vermez.
  2. Donanım değiştiğinde sıfırdan kurulum yapılması ya da mümkünse önceki donanıma ait tüm sürücüler kaldırılması önerilir. Aksi durumlar piyangodur.
  3. Kısa süreli testler, test güvenilir olduğu ve güvenilir soğutma ile yapıldığında donanıma zarar vermez, aksine donanımdaki sorunları ortaya çıkartarak çözüm aramaya itebilir.