Picky

Uzman
1 numaralı resimde gördüğünüz ekran kartı ile gelen ve ona paralel takılan destek var ama pek işe yaramıyor ve yer kaplıyor. Onun yerine dikey çubuk şeklinde aparat takmak istiyorum ancak 2 numaralı resme bakarsanız ekran kartının altına fanlar denk geliyor ve fanların aralarında da boşluk yok. 3 numaralı resimde de fanın birini söktüm belki sağa sola kaydırıp farklı bir yere montaj yapabilirim diye. Ama sadece 140 mm için olduğunu düşündüğüm yeşille işaretlediğim delikler var. Fanı sökmek istemiyorum açıkçası. Tavsiyeniz nedir?

1.webp

2.webp

3.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerekli ölçüleri alıp ABS filament ile 3D yazıcı baskısı alan bir yere yaptırırsan bence daha iyi bir sonuç alırsın. Eski sistemimde ben öyle yaptım.

Gerekli ölçüleri alıp abs filament ile 3D yazıcı baskısı alan bir yere yaptırırsan bence daha iyi bir sonuç alırsın. Eski sistemimde ben öyle yaptım.

Abs'ye bile gerek yok petg rahatlıkla kaldırır. Trendyol tarzı yerlerde satılan çoğu tutucu 3D baskı bu arada. Hatta model beğenip atarsan 3D baskı olup olmadığını söylerim. Kendime sıkıntıdan yaptığımdan bütün 3D baskı modelleri biliyorum.

1 numaralı resimde gördüğünüz ekran kartı ile gelen ve ona paralel takılan destek var ama pek işe yaramıyor ve yer kaplıyor. Onun yerine dikey çubuk şeklinde aparat takmak istiyorum ancak 2 numaralı resme bakarsanız ekran kartının altına fanlar denk geliyor ve fanların aralarında da boşluk yok. 3 numaralı resimde de fanın birini söktüm belki sağa sola kaydırıp farklı bir yere montaj yapabilirim diye. Ama sadece 140 mm için olduğunu düşündüğüm yeşille işaretlediğim delikler var. Fanı sökmek istemiyorum açıkçası. Tavsiyeniz nedir?

Eki Görüntüle 206085

Eki Görüntüle 206086

Eki Görüntüle 206087

Fan konusunda da 140'lık deliklere takmak için 120 adaptörleri var ama fanın çerçevesinin üstüne de koysan çok sıkıntı yaratmaz.

Abs yine de en iyi seçenek olur, ben kendi yazıcımdan bu tip şeyleri hep abs filamentten basarım. Isı ve salt dayanıklılığı daha iyi ama normal Pla'nın bile altından kalkamayacağı bir şey değil tabii.

Kasanın genel hava akışı petg erime noktasına denk geliyorsa sorun çok daha büyük zaten :D abs olmasa da olur dememin sebebi zaten, ams veya manuel renk değişimin de Abs'nin vasat kalması. Petg ile çok güzel tasarımlar yapılabilir.

ABS yine de en iyi seçenek olur, ben kendi yazıcımdan bu tip şeyleri hep ABS filamentten basarım. Isı ve salt dayanıklılığı daha iyi ama normal PLA'nın bile altından kalkamayacağı bir şey değil tabii.

Kasanın genel hava akışı petg erime noktasına denk geliyorsa sorun çok daha büyük zaten :D abs olmasa da olur dememin sebebi zaten, ams veya manuel renk değişimin de Abs'nin vasat kalması. Petg ile çok güzel tasarımlar yapılabilir.

Değerli hocalarım kullandığınız terimlerin hiç birini bilmiyorum. Dolayısıyla anlattıklarınızı anlayamadım :')

Nasıl bir ölçüden bahsediyorsunuz? Kast ettiğim şey aşağıdaki resimdeki gibi ancak tabanda nereye oturtacağım bilemedim.

1764358821786.webp

fanın çerçevesinin üstüne de koysan çok sıkıntı yaratmaz.

İşaretlediğim aralığa denk gelecek şekilde bir aparat bakayım o zaman.

1764359205885.webp

Son düzenleme:
Değerli hocalarım kullandığınız terimlerin hiçbirini bilmiyorum. Dolayısıyla anlattıklarınızı anlayamadım:')

Nasıl bir ölçüden bahsediyorsunuz? Kast ettiğim şey aşağıdaki resimdeki gibi ancak tabanda nereye oturtacağım bilemedim.

Eki Görüntüle 206143

İşaretlediğim aralığa denk gelecek şekilde bir aparat bakayım o zaman.

Eki Görüntüle 206157

Muhtemelen hepsi pla ile yapıyordur. Bende şu an renkli baskıdan dolayı pla var ama @Hamza Ensar Sağlam hocam da abs veya petg olmalıydı kendisi basıp gönderim sağlayabilir. Tavsiyem bir model beğenip Nippon hocama atın ve şuranın ölçüsünü kare olacak şekilde alın ona uygun tabanı değiştirip baskı alabilir. https://makerworld.com/tr/search/models?keyword=gpu+support

1764360001486.webp

Muhtemelen hepsi pla ile yapıyordur. Bende şu an renkli baskıdan dolayı pla var ama @Hamza Ensar Sağlam hocam da abs veya petg olmalıydı kendisi basıp gönderim sağlayabilir. Tavsiyem bir model beğenip hocama atın ve şuranın ölçüsünü kare olacak şekilde alın ona uygun tabanı değiştirip baskı alabilir. https://makerworld.com/tr/search/models?keyword=gpu+support

Eki Görüntüle 206166

İki filamentten de kalmadı bende ama PLA bu senaryoda uygun olur hocam.