fatih terim

Uzman
Ekran kartı fanlarının bağlandığı 4 pin girişli yerlerde ki pinler yerinden çıkmış. Bunu takarken iyice sarpasardı, 1 tane yerine 3 tanesi de çıktı. Ekran kartında ki fan kablolarını anakarta dönüştürecek herhangi bir aparat mevcut mu? Anakart üzerinden çalıştıralım fanları mümkünse.

Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt bilgisayarcıya götürsem onlar pin header işlemi yapıyor mu?
Bilgisayarcıya götür, fanların soketi göster. Erkek karşılığı elinde varsa lehimlemesi 1 dakikasını almaz. Ufacık işlem bu, sakın kartı bırak falan derse de bırakma. O parçayı internette de bulursun.

Yağı fanın neresine sürdünüz?

Bilgisayarcıya götür, fanların soketi göster. Erkek karşılığı elinde varsa lehimlemesi 1 dakikasını almaz. Ufacık işlem bu, sakın kartı bırak falan derse de bırakma. O parçayı internette de bulursun.

Yağı fanın neresine sürdünüz?
Hocam fanın her yerine döktüm. tamamen yağ içinde kalmıştı.

Yağ sökücü ya da balata spreyi ile iyi bir temizleyin önce fanları. Kuruttuktan sonra makine yağını sadece orta kısmı açıp içine damlatın. 1 damla fazlasıyla yeterli.
Hocam şuan eve geçiyorum. Ben fanları o spreyleri kullanmadan sarıgüç spreyi mikrofiber beze sıkıp biraz temizlemiştim ama bilgisayarı çalıştırdığımda fanlar çalışmıyordu. birazdan elektronikçiye gidip yaptırırım lehimleri. fan konusunda yardımcı olurlar mı bilmiyorum

Hocam kusura bakmayın ama siz de fanlara işkence etmişsiniz. Neden bu kadar işlem yaptınız anlamadım.
Çok ses çıkarıyordu tek derdim yağlamaktı ürünün azizliği ve benim cahillik birleşince böyle oldu.

Çok ses çıkarıyordu tek derdim yağlamaktı ürünün azizliği ve benim cahillik birleşince böyle oldu.
Bugün bir ucube bilgisayarcıya gittim
"O karta masraf yapmaya değmez minimum 2000 lira gider" diye cümle kurdu.
"Yapacağın altı üstü bir lehim. ürünün zaten çalışmasında sorun yok. yalnızca fan soketlerini lehimleyeceksin" dedim.
"Madem sorunu ve çözümü biliyosun sen yapsana? dedi. "Makinem olsa yapacağım." diyince yan tarafta ki esnafta var 150 liraya satıytor git yap diyerek tavır gösterdi. ne garip insanlar var ya. Ben de çıktım aramaya devam ettim yarın başka bir elektronikçiye gidicem.

500 lira istiyor elektronikçi

Son düzenleme: