Quarit

Becerikli
Makaleler
1
Merhaba, ben overclock alanında eksiğim. Nereden başlamalıyım? Nelere dikkat etmeliyim, bunları ilk önce öğrenmek istiyorum. Öncelikle GPU için nasıl OC yapabilirim? Ya da undervoltaj nasıl yapabilirim, bana anlatır mısınız? Ekran kartı modelim RTX 3070 Ti. Bu konularda bayağı iyi olduğunu düşündüğüm birkaç kişi gördüm; özellikle bu arkadaşlar değerli zamanını ayırıp yardımcı olup bana bir şeyler öğretirse sevinirim.

@Yakuza

Ekran kartı sıcaklığına bu programla baktım. Ekran kartı değerlerim nasıl @Yakuza hocam? Yardımcı olur musunuz, ben daha fazla performans almak istiyorum. Sizce bu değerler daha fazla performans almama uygun mu?

1790923366483.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben overclock alanında eksiğim. Nereden başlamalıyım? Nelere dikkat etmeliyim, bunları ilk önce öğrenmek istiyorum. Öncelikle GPU için nasıl OC yapabilirim? Ya da undervoltaj nasıl yapabilirim, bana anlatır mısınız? Ekran kartı modelim RTX 3070 Ti. Bu konularda bayağı iyi olduğunu düşündüğüm birkaç kişi gördüm; özellikle bu arkadaşlar değerli zamanını ayırıp yardımcı olup bana bir şeyler öğretirse sevinirim.

@Yakuza

Ekran kartı sıcaklığına bu programla baktım. Ekran kartı değerlerim nasıl @Yakuza hocam? Yardımcı olur musunuz, ben daha fazla performans almak istiyorum. Sizce bu değerler daha fazla performans almama uygun mu?

Eki Görüntüle 282976
Kart tasarımın ne? Yani 3070 Ti model ama hangisi?

Kart üretici firma NVIDIA, kullandığım ekran kartı marka MSI, modeli Ventus x3.
Çok da güçlü bir tasarım değil o, 3070 Ti da zaten güç hedefi şişirilmiş bir kart, tavsiyem OC'ye falan girme bu kartta. Performans kaybettirmeyecek şekilde power limit azaltıp UV yaparsın ufak ufak test ede ede, bir miktar güç tüketimini ve sıcaklıkları azaltırsın. Zaten silikonun iyi UV alırsa dolaylı yoldan performansın artacaktır.

Çok da güçlü bir tasarım değil o, 3070 Ti da zaten güç hedefi şişirilmiş bir kart, tavsiyem OC'ye falan girme bu kartta. Performans kaybettirmeyecek şekilde power limit azaltıp UV yaparsın ufak ufak test ede ede, bir miktar güç tüketimini ve sıcaklıkları azaltırsın. Zaten silikonun iyi UV alırsa dolaylı yoldan performansın artacaktır.
Zaten VRAM'i 8GB olduğu için gücünü artırsa da pek bir şey fark ettirmez. 8GB VRAM sınırını aşamayacak.

En azından OC yada UV yapabilirsem bir nebze bile olsun performans katmasını istiyorum, hiçbir şey olmasa bile öğrenmek istiyorum. Elimde güçlü bir tasarım bile olmasa pratik deneyim edinmiş olurum, bir çeşit förmül uygulaması. @Yakuza arkadaşımızı çok bilgili gördüm, eminim bana förmül uygulamasında açıklayıcı yorumları ve görsel şekilde paylaşımları olacaktır diye düşünüyorum.

Zaten VRAM'i 8GB olduğu için gücünü artırsa da pek bir şey fark ettirmez. 8GB VRAM sınırını aşamayacak.
VRAM az olsa da ben VRAM konusunu genele göre zayıf olan, sanırım doğru anladım sizden; kalitesinden çok genel bilgi edinmek istiyorum. Bunu anlamak mümkün değil mi?

VRAM az olsa da ben VRAM konusunu genele göre zayıf olan, sanırım doğru anladım sizden; kalitesinden çok genel bilgi edinmek istiyorum. Bunu anlamak mümkün değil mi?
OC değil de UV yapabilirsiniz. OC'yi ileride başka bir karta geçince yapabilirsiniz. Öğrenmek istiyorsanız yapmanız şart değil. İzleyerek öğrenebilirsiniz.

OC değil de UV yapabilirsiniz. OC'yi ileride başka bir karta geçince yapabilirsiniz. Öğrenmek istiyorsanız yapmanız şart değil. İzleyerek öğrenebilirsiniz.
Anlamak için konu açtım ve anlayan bir arkadaşı özellikle etiketledim. VRAM eksikliği mi, artık neyse eksiklik; ama en büyük eksiklik ben de sanırım farkındayım. Ben bu seviyede bir pratik uygulaması yaparak elimden geldiğince formül yöntemine dayalı şekilde hem kendi performansımı hem de daha performanslı olan ekran kartlarını anlamak isterim. Bu yüzden Yakuza kullanıcısını etiketledim. Bilgili ve pratiği yüksek birine ihtiyacım var, bir bilmeyen olarak. Beni yönlendireceğine eminim. Bu arada "izleyerek öğrenebilirsiniz" kısmını tam anlamadım. Eğer görüntülerden bahsediyorsanız, benim gözlerimde problem var. Daha çok yazılı paylaşımlar olduğu zaman daha iyi öğrenebiliyorum. Bu da benim eksikliğimi ilgilendiriyor diyebilirim. Biri bana neyin ne olduğunu anlatsın, ben de anlayabilirim herhalde. Elbette, tabii ki ayrıca pratik deneyim tarafını da yapmak istiyorum. Bir sonuç görmek istiyorum, biraz elle tutulur tarafında da.