Vallahi o şekilde yaptım uyguladı, yalnız sonuç çok kötü oldu. Mesela default 174FPS AVG alırken bu uygulamada dediğin şekilde 1V örnek yaptığım zaman işlemi yapıyor, MSI Afterburner açıyor kapatıyor sonra tamamlandı uyarısı veriyor şu şekilde sonuçlanıyor sonra. Fakat FurMark 2.0 test FPS 155 FPS AVG oluyor. Nasıl yanlış yapabilirim eksik olan bir şey var gibi yapmadığım herhalde.
Eki Görüntüle 283076
MSI Afterburner ile eğri mesela 1V hedef alıyorum o frekans üzerindende +100MHz yukarı çekiyorum. Dolasıyla 1V ile FurMark ve oyunlarda dahil aynı FPS alıyorum yine. En azından default Voltaja göre daha düşük oluyor. Fakat bu NV-UV ben eksik bir şey yaptım herhalde 1V hedef + frekans yapınca 155FPS AVG FurMark
Yanlış olan nedir ben de? Sağ tarafta 1V + Frekans 90MHz ekliyor. Tıpkı benim MSI Afterburner ile manuel yaptığım gibi. Apyle UV diyorum yapıyor ayarları ama aşağıdaki FurMark sonucuna bak. Süre kısa evet ama daha yukarı çıkmıyor zaten.
Eki Görüntüle 283079
Eki Görüntüle 283080
Oh tamam sonunda başardım
@Yakuza
Zaten o sağ kısımda örnekler varmış. Ben Frekans + kısmını 100 üzeri çıkmıyordum. Şimdi +240 yaparak Max frekans değerini de 1950MHz yaptım. FurMark FPS 4-5 arttı ama aynı zamanda Max Frekans değerim default değer için 1770-1800MHz arası değişirken şimdi 1850-1900MHz arası değişiyor. Şimdi anladım mantığını. Teşekkür ederim yardımcı olduğun için.
Sana neden bu hatayı verdiğini açıklıcam. Bu olay cidden iyi bir şeymiş bunu anladım çünkü Valorant oyununda GPU Watt değeri Full grafik ayarlarında ortalama AVG güç tüketimi 250W idi ama bu ayardan sonra 130W şeklinde davranış gösterdi, smooth olma durumu biraz daha arttı, tepkisel olarak hissedilebilirdi. Yalnız bir senkronize bozukluğu vardı oda belli nedeni; Vanguard'ın gazabına uğradık. O yüzden benim alanımda bu yöntem gerçekten başarılı olsa da maalesef UV+Frekans olayından uzak durmam gerekiyor

Yalnız öğrendiğim iyi oldu. En azından bilgi ve pratik deneyim sahibi oldum. İyi akşamlar.
Eki Görüntüle 283088