Bu konudan eminim binlerce kez açıldı. Yorum yazmaktan belki bu konuları görmekten bile bıktınız. Fakat forumdaşlarıma danışmadan edemedim. Geçen sene bir hevesle yeter artık deyip yüksek donanımlı bir bilgisayar toplamıştım. Her oyunu ultrada oynayacağım, kasmasıyla dropla vs. uğraşmayacağım diye düşünmüştüm. Ancak gelin görün ki işin sonunda YouTube, Netflix, Amazon Prime izlemekten başka bir şey yapmadım. Hal böyle olunca ekran kartını da işlemciyi de sattım. Bahsi geçen ekran kartı ve işlemci RTX 4070 Super ve i5 13600K. Bunların yanında 32 GB DDR4 RAM ve Samsung M.2 SSD takmıştım.

Son birkaç gündür yakın zamanda çıkacak olan AC: Shadows ve GTA 6'nın yaklaşması vs. derken keşke yapmasaydım kenarda duruyordu oynamasam da düşüncesine kapıldım. Canlı yayında oyun oynayanlar da tekrar heveslenmeme sebep oldu aslında.

Bir tanesi olsun yeter düşüncesiyle sistemi yeniden yükseltmek ve PS5 almak arasında kaldım. PS5 alırsam dertsiz tasasız oyun oynayacağım ancak fiyatlar malum. Halihazırda bir miktar borcum var, yeniden borç yapmadan elimdeki bütçemle kararında ve nokta atışı bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Bütçem 25 bin TL.

PC'nin verdiği özgürlük hissi, PS5'in verdiği tak çalıştır hissi derken ben karar veremedim. Eskiden olsa gözüm kapalı konsol der geçerdim.

Bir insan neden bir Assassin's Creed oyununu bekler anlamamak ile birlikte hedefiniz shadows ve GTA 6 oynamak ise konsol alın. PC alırsanız yıl sonu geldiğinde ve GTA 6 çıktığında PC'de oynayamayacağınız için yine boşluğa düşersiniz. Ayrıca konsol az oyun oynayan birisi için daha ekonomik bir tercih. Yalnız lütfen gidip PS5 Slim'i sıfır satın alıp veya resmi garantili satın alıp fahiş fiyat ödemeyin. 20k altına kolaylıkla bulunabiliyor...

Bir insan neden bir Assassin's Creed oyununu bekler anlamamak ile birlikte hedefiniz shadows ve GTA 6 oynamak ise konsol alın. PC alırsanız yıl sonu geldiğinde ve GTA 6 çıktığında PC'de oynayamayacağınız için yine boşluğa düşersiniz. Ayrıca konsol az oyun oynayan birisi için daha ekonomik bir tercih. Yalnız lütfen gidip PS5 Slim'i sıfır satın alıp veya resmi garantili satın alıp fahiş fiyat ödemeyin. 20k altına kolaylıkla bulunabiliyor...
Hocam AC: Shadows beklediğimi belirtirken ben de utandım :) Japonya teması beni çok cezbetti. Ama ana amaç GTA 6. Ek olarak neden PC'de oynayamayacaksın dediniz? Ve evet, 18 bin TL'ye bir konsol buldum, fahiş fiyat ödemem :) Teşekkür ederim.

Hocam AC: Shadows beklediğimi belirtirken ben de utandım :) Japonya teması beni çok cezbetti. Ama ana amaç GTA 6. Ek olarak neden PC'de oynayamayacaksın dediniz? Ve evet, 18 bin TL'ye bir konsol buldum, fahiş fiyat ödemem :) Teşekkür ederim.

PC'ye en erken 2026 sonunda çıkacağı öngörülüyor çünkü. Hadi en iyi ihtimalle 2026 yazı olsun. Oyun çıktıktan sonra aylarca bekleyeceğinizi düşünmüyorum.

Ben de sizinle hemen aynı şeyi yaşadım. 🙂

Çocukluktan kalma bir hevesle son çıkan oyunları en kaliteli ayarlarda oynayabilmek için Ati HD 6510 ekran kartı ve i7 870@ işlemcili bir bilgisayardan RTX 4070 Ti, 13700K ve 64 GB bellekli bir bilgisayar topladım. Yaptığım şey de en sevdiğim oyun The Witcher 3'ü en yüksek ayarlarda tekrar bitirmek oldu. Onun dışında Red Dead Redemption 2, Cyberpunk 2077, God of War, The Last of Us Bölüm 1 ve Uncharted Hırsızlar Mirası Koleksiyonu oynadım. En son da GTA V'in Enhanced sürümünü denemek için indirdim ama daha banka soygunu sırasında ALT+F4'ü yapıştırdım. Başka da bir şey oynamadım. Artık çok fazla bilgisayar oyunu oynamadığımı, oyunları oynayabilir duruma gelince fark ettim.

Tavsiyem, eğer çok oyun oynamıyorsanız, benim gibi tek tük oyunlar oynuyorsanız, Steam kütüphaneniz kalabalık değilse ve klavye fare takıntınız yoksa PlayStation daha mantıklı olur. Tak çalıştır rahatlığıyla performans sorunu yaşamadan oynarsınız. En kötü internet kafeye gidip heves ettiğiniz oyunları oynayıp bitirebilirsiniz. Kesinlikle çok daha uygun bir çözüm olur. 😊

Ek olarak bilgisayar için Windows'u kesinlikle önermiyorum. Masanın altında değil, üstünde olmayı tercih edin. Kendinize bir iyilik yapıp Mac alın, rahatınıza bakın.

Son düzenleme:
PC'ye en erken 2026 sonunda çıkacağı öngörülüyor çünkü. Hadi en iyi ihtimalle 2026 yazı olsun. Oyun çıktıktan sonra aylarca bekleyeceğinizi düşünmüyorum.
Mümküm değil :)

@RoaringLion Aklımdan geçen de bilgisayarı mac mini ile değiştirip PS5 almak aslında. Aynı durumu yaşayınca aynı düşünceleri edinmişiz :) Teşekkür ederim cevabınız için.

Mümküm değil :)

@RoaringLion Aklımdan geçen de bilgisayarı mac mini ile değiştirip PS5 almak aslında. Aynı durumu yaşayınca aynı düşünceleri edinmişiz :) Teşekkür ederim cevabınız için.
Bazı oyunların Mac'te çalıştığını ve hiç de fena performans göstermediğini ortaya koyan videolar var. Böyle bir şey yapacaksanız önce Mac alıp durumu gözlemleyin. Tatmin etmezse PS alabilirsiniz.