Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
MOSFET, ekran kartında güç regülasyonu için kullanılır. Arızalanırsa kart açılmaz, görüntü vermez veya ısınır. Parça küçük siyah bir transistördür. Kart üzerindeki VRM bölümünde bulunur. Değişim için iyi bir lehim istasyonu ve tecrübe gerekir, yoksa servis şart. Fiyatlar servise göre değişir, genelde 300-700 TL arası, ama bazı kartlarda daha pahalı olabilir. Yerine göre 2900 TL isteyen de var. Uygun fiyatlı bir tamirci bulup MOSFET değişimi yaptırmak en mantıklısı.
HDDKullanıyorum
Üstün
Ekran kartlarında MOSFET parça olarak nasıl bir şeydir, nasıl değiştirilir ve servislerde ne kadara değiştirilir?
Herhangi bir servise yaptıran var mı? Fiyatı ne kadar?
Düşük güçle yüksek akımları sürmeye yarayan bir yarı iletken, tamiri muadili ile yapılabilir.
- Makaleler
- 62
MOSFET, ekran kartında güç regülasyonu için kullanılır. Arızalanırsa kart açılmaz, görüntü vermez veya ısınır. Parça küçük siyah bir transistördür. Kart üzerindeki VRM bölümünde bulunur. Değişim için iyi bir lehim istasyonu ve tecrübe gerekir, yoksa servis şart. Fiyatlar servise göre değişir, genelde 300-700 TL arası, ama bazı kartlarda daha pahalı olabilir. Yerine göre 2900 TL isteyen de var. Uygun fiyatlı bir tamirci bulup MOSFET değişimi yaptırmak en mantıklısı.
Fiyat olarak kesin bir şey diyemem ama tecrübe ister. Fikir verebilir.
@HDDKullanıyorum, @Yener K, @HDDKullanıyorum, hepinize teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Yener hocam tahmini olarak en pahalı ne kadar tutar sizce?
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 62
Hocam yukarıda yazdığım gibi. Tamir ettireceğiniz yere göre değişir fiyatı. Dükkan dükkan sorabilirsiniz boş vaktinizde.@HDDKullanıyorum, @Yener K, @HDDKullanıyorum, hepinize teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Yener hocam tahmini olarak en pahalı ne kadar tutar sizce?