Ekran kartı PCI-e 8 pin (6+2) kablolardan bir tanesi yandı ne yapabilirim?

Bütçe
12000
Nasıl yaptığını bilmiyorum lakin, 3 kabloyu doğru şekilde bağladıysan soketin yanmaması lazımdı.
Yanlış bağlasa da yanmaması lazımdı. GF3 koruma devreleri kısmında sorun yapmayacak iyi bir PSU, 8 pin ise deli gibi güvenlik marjına sahip bir konektör, oyunda 670W çeken R9 295X2 gibi kartlar vaktinde 2x8 ile çalışıyordu.
Aklıma gelen ihtimaller kablonun sokete oturmamış olması, kablonun PSU ve GPU uçlarının ters bağlanmış olması (Evet, tek yönlüler, PSU tarafı bağlantısının pinoutu farklı) ya da duvardan gelen elektrikte güç kaynağını bile bozabilecek bir kirlilik.

Yanlış bağlasa da yanmaması lazımdı.
Evet farkındayım, yine de 2 yerine 3 bağlantı yapılsa soket tam oturmasa bile soket başına daha az yük olacağından yanma ihtimali daha düşük olurdu.
8 pin ise deli gibi güvenlik marjına sahip bir konektör, oyunda 670W çeken R9 295X2 gibi kartlar vaktinde 2x8 ile çalışıyordu.
Ben de ilk defa yanan 8 pin görüyorum, başlığı okuduğumda dandik 12pinin yandığını düşündüm.
Aklıma gelen ihtimaller kablonun sokete oturmamış olması
İşin daha enterasan kısmı bunun sistem boştayken yaşanması, filmin sonunu merak ediyorum.

Tam oturmamış olabilir... Güç kaynağını servise verebilir misin garantisi var mı bak.
Amerikadan aldığım için ne yazık ki garantisi yok.

Evet farkındayım, yine de 2 yerine 3 bağlantı yapılsa soket tam oturmasa bile soket başına daha az yük olacağından yanma ihtimali daha düşük olurdu.

Ben de ilk defa yanan 8 pin görüyorum, başlığı okuduğumda dandik 12pinin yandığını düşündüm.

İşin daha enterasan kısmı bunun sistem boştayken yaşanması, filmin sonunu merak ediyorum.
Bende aynı şekilde hiçbir şey olmazken böyle bir sıkıntı yaşanmasına çok şaşkınım ve artık tekrar olur korkusuyla ne yapacağımı danışmak için buraya yazdım.

Yüksek ihtimalle elektrik altyapısından kaynaklı ya da PSU da donanımsal üretim hatası var kul icadı sonuçta. UPS almanın bence de faydası olur.

Amerika'dan aldığım için ne yazık ki garantisi yok.

Bende aynı şekilde hiçbir şey olmazken böyle bir sıkıntı yaşanmasına çok şaşkınım ve artık tekrar olur korkusuyla ne yapacağımı danışmak için buraya yazdım.

Eriyen soket değişimi iyi olur bir de kapasitörlere baksınlar soket tam oturunca klik ses çıkartacak yoksa gevşiyor ona dikkat et.

Geri
Yukarı Alt