Bütçe
70000

Blood

Uzman
Yer
RİZE
Aylardır gece gündüz sitelere bakıyorum, fiyat analizi yapıyorum. NVIDIA ekran kartı almayı düşünüyorum. Kullanış amacım AMD için uygun olmadığından mütevellit tercihim bu yünde. Fakat gerçekten ülke şartı, kart stok sorunu derken faiş bir fiyatlandırma söz konusu. 5070 Ti almayı düşünüyordum taki 5080'le arasında ki fark iyice kapanana kadar. Sonra kasım indirimleri falan alırım derken NVIDIA kartlarda indirim olmadı. Yetmedi kasım'dan bu yana kart fiyatları 2 ila 5 bin lira arasında yukarı oynadı(giriş seviyesi kartlar hem de 😤). Tavsiye edilen satış fiyatlarını armayı bıraktım zaten. Yeni yıl gelecek bir de orada zam yer kartlar. Her boşluğumda tüm siteleri dolaşıyorum. İşin içinden çıkamıyorum. Beklemeye devam mı edeyim veya battı balık yan gider hesabı al birini mi dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Al birini hemen. Zaten sürekli her şeye zam gelme durumu var, üstüne çip krizi var artık beklenmemeli. Kendin demişsin 2-5 bin lira zam geldi diye niye bekliyorsun ki? Zaten zamlı şekilde aldığım RAM bile 1-2 hafta sonra üstüne tekrar zam yiyerek 2X fiyat oldu. Her geçtiğimiz hafta zam gelmeye devam ediyor.

Son düzenleme:
Aylardır gece gündüz sitelere bakıyorum, fiyat analizi yapıyorum. NVIDIA ekran kartı almayı düşünüyorum. Kullanış amacım AMD için uygun olmadığından mütevellit tercihim bu yünde. Fakat gerçekten ülke şartı, kart stok sorunu derken faiş bir fiyatlandırma söz konusu. 5070 Ti almayı düşünüyordum taki 5080'le arasında ki fark iyice kapanana kadar. Sonra kasım indirimleri falan alırım derken NVIDIA kartlarda indirim olmadı. Yetmedi kasım'dan bu yana kart fiyatları 2 ila 5 bin lira arasında yukarı oynadı(giriş seviyesi kartlar hem de 😤). Tavsiye edilen satış fiyatlarını armayı bıraktım zaten. Yeni yıl gelecek bir de orada zam yer kartlar. Her boşluğumda tüm siteleri dolaşıyorum. İşin içinden çıkamıyorum. Beklemeye devam mı edeyim veya battı balık yan gider hesabı al birini mi dersiniz?

Hocam bütçeniz 5070 Ti'dan uzaklaştıysa ne kadar doğrudur bilmem ama bu GDDR kıtlığı olmasa RTX 5000 Super bekleyin derdim. 2026 Q1'de çıkacaktı ama ertelendi bu kıtlıktan dolayı, 2026 Q2'e çekildi. 5070 Super bakabilirsiniz. Olduğunda 16 GB olacak, fiyatı da 9070 XT ile eşit olur hemen hemen, 5070 ile 5070 Ti arası yerde konumlanır. Yani Bu da 9070'e eşit (non-XT) olur. Bütçeniz varsa direkt alın 5070 Ti. NVIDIA üretimi durdurdu, AIB'lere VRAM'siz PCB yolluyor.

Son düzenleyen: Moderatör: