PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

Sahibinden'de ekran kartı satıyorum. Alıcı ekran kartı seri numarası istiyor, vereyim mi? Bir sorun vs. olur mu?

Verme. Ben hiç vermiyorum. Hatta ilana koyarken hep GIMP ile siyah kutucuk ile gizliyorum. Garantisi devam ediyorsa ve markanın sitesinde "warranty check" varsa onun da görüntüsünü koyuyorum ilana. Çünkü seri numarası isteyenlerin çoğu garantiyi doğrulamak için istiyor. Ama bazıları çakal.

Hem kendini hem de gelecekteki alıcıyı korumuş oluyorsun böylece. Eğer satmaktan vazgeçersen boşu boşuna seri numaranı dünyaya yaymamış oluyorsun. Satarsan da yeni alıcının gizliliğini korumuş oluyorsun.

Mesela bir PlayStation'ın seri numarasını bilmenin hiçbir faydası yok. Model no'su, date code'u, SKU gibi şeyler yeterli. iPhone'da da geçerli bu. Çoğu üründe geçerli. Birinin seri numarasını bilmesi için hiçbir nedeni yok. İnatla isteyenlere şüpheli gözle bakıyorum ben.

Bazen illegal işler dönebiliyor seri numara ile. Mesela çalıntı karta seninkini yazabilirler falan.

Herhangi hiçbir cihazın seri numarası verilmemeli.

Aynen öyle bende bu düşüncedeyim.

Verme. Ben hiç vermiyorum. Hatta ilana koyarken hep GIMP ile siyah kutucuk ile gizliyorum. Garantisi devam ediyorsa ve markanın sitesinde "warranty check" varsa onun da görüntüsünü koyuyorum ilana. Çünkü seri numarası isteyenlerin çoğu garantiyi doğrulamak için istiyor. Ama bazıları çakal.

Hem kendini hem de gelecekteki alıcıyı korumuş oluyorsun böylece. Eğer satmaktan vazgeçersen boşu boşuna seri numaranı dünyaya yaymamış oluyorsun. Satarsan da yeni alıcının gizliliğini korumuş oluyorsun.

Mesela bir PlayStation'ın seri numarasını bilmenin hiçbir faydası yok. Model No'su, date Code'u, SKU gibi şeyler yeterli. iPhone'da da geçerli bu. Çoğu üründe geçerli. Birinin seri numarasını bilmesi için hiçbir nedeni yok. İnatla isteyenlere şüpheli gözle bakıyorum ben.

Bazen illegal işler dönebiliyor seri numara ile. Mesela çalıntı karta seninkini yazabilirler falan.

Evet hocam çok doğru çok haklısınız çalıntı karta benim karttaki seri numarasını yazabilirler.