Detaylar
Kim cevapladı?Uyuyan Sincap
Bilgin
5 dakikalık FurMark testinde 79'dan 72'ye düştü termal pedleri sökünce. Sizce bu normal mi? Termal pedsiz kullanacağım artık. Sizce doğru mu yapıyorum? Sadece termal macun yeniledim.
Eki Görüntüle 155670
Termal padler ekran kartının VRM ve belleklerini soğuk tutar çipi değil. Bulursanız termal ped takın.
- Makaleler
- 1
Termal ped kullanmak zorundasınız. Bu gidişle yakında fazlar ve VRAM'lere veda edersiniz.
Termal padler RAM ve MOSFET üzerinde olur, bunların ısısını bloğa aktarır. Pedleri çıkarınca ısı bloğuna bu çiplerden ısı aktarılmyor ve işlemci daha iyi soğuyor.
Bu esnada RAM'ler cayır cayır tabii. Onun ısısını programda görmüyorsun çünkü.
Bu esnada RAM'ler cayır cayır tabii. Onun ısısını programda görmüyorsun çünkü.
Son düzenleyen: Moderatör:
5 dakikalık FurMark testinde 79'dan 72'ye düştü termal pedleri sökünce. Sizce bu normal mi? Termal pedsiz kullanacağım artık. Sizce doğru mu yapıyorum? Sadece termal macun yeniledim.
Eki Görüntüle 155670
VRAM ısısını bloğa veremiyor serin çalışır tabii, VRAM'ler yanıyordur şu an.
Uyuyan Sincap
Bilgin
Hocam elinizde varsa termal pad takın, eğer yoksa kısa vadede olmak şartıyla ekran kartı fanını msı afterburnerden fulleyip sistemi çalıştırın. Ayrıca kapatın furmarkı ekran kartı birazdan yanacak.
- Makaleler
- 1
VRAM sıcaklığı yazsa anlardın neden ped gerektiğini, normalde yazması lazım bu uygulamada. Termal ped kullanmazsan VRAMlere elveda dersin.
Her modelde VRAM sıcaklık sensörü yok hocam programla alakasız.
Evet, onu fark ettim şimdi, eski nesil ekran kartlarında Furmark da VRAM sıcaklığı yazmıyor. Modelden de kaynaklıdır.Her modelde VRAM sıcaklık sensörü yok hocam programla alakasız.