• 5500
  • RTX 4060 8 GB
  • 32 GB RAM 4x8
  • 240R V2 sıvı sogutma
  • B550-A Pro anakart

Ekran kartından ve işlemciden RAM'lerden tam performans almak istiyorum. Anakart BIOS ayarları nasıl olmalıdır? RAM frekansı arttırmak performans etkiler mi? Ekran kartından işlemciden tam performans almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'leri şu an kaç MHz'de kullanıyorsunuz en basitinden? Çok da kasmamak lazım hocam bu durumlarda, stabilite her zaman performansın üstündedir. OC deneyebilirsiniz işlemcinize, sıvı soğutmanız da var ancak zaten tam performans aldığınızı varsayıyorum bu sistemde.

• 5500
  • RTX 4060 8 GB.
  • 32 GB RAM 4X8.
  • 240R V2 sıvı sogutma.
  • B550-A Pro anakart.

Ekran kartından ve işlemciden RAM'lerden tam performans almak istiyorum. Anakart BIOS ayarları nasıl olmalıdır? RAM frekansı arttırmak performans etkiler mi? Ekran kartından işlemciden tam performans almak istiyorum.

Kasanın hava akışını iyileştir. Sıcaklık artarsa sistem sıcaklığı düşürmek için frekans düşürür yavaşlamaya neden olur? Genel olarak arkada çok fazla program açma, sistemi oynayacağın oyun gerektiği kadar kullanır zaten. En yüksek ayarlarda bile tüm sistemi kullanıyorsa modlarla vs. grafikleri daha iyi hale getirebilirsin.

RAM'leri şu an kaç MHz'de kullanıyorsunuz en basitinden? Çok da kasmamak lazım hocam bu durumlarda, stabilite her zaman performansın üstündedir. OC deneyebilirsiniz işlemcinize, sıvı soğutmanız da var ancak zaten tam performans aldığınızı varsayıyorum bu sistemde.

3200.

Oyunda 120 FPS alıyordum. RX 470 kullandım, 120 oyun içinde. Şimdi RTX 4060'da 90 FPS, aynı ayarlarda hepsi. Oyundaki güncelleme sorunu mu bu?

Ramlerde DOCP'yi açın. Güç kaynağının yeterli ve kaliteli olduğundan emin olun. Parçaların sıcaklıklarının limit değerlere yanaşmadığından emin olun. Limit değerler parçaların web sayfalarında mutlaka yazar.