Ekran kartı yükseltmesi sonrası yapılması gerekenler nelerdir?

yyusufsmsek

Uzman
Selamlar, iyi Sosyaller.

4070 Super ekran kartımı 5070 Ti ile yükselttim. Şu an sistemi çalıştırdığımda ekranım geliyor, bir sorunum yok; yalnız bilgisayara format atmadan çalıştırmamamı söylediler. "Format atman lazım, eski driver yüklenir, sorun olur" dediler. Bu durum bir soruna yol açar mı? Yoksa sürücü yüklense bile DDU ile kaldırıp yenisini kurabilir miyim? Nasıl bir yol izlemeliyim? Sorun çıkması beni tedirgin ediyor.

DDU ile silip yüklemeniz yeterli. Zaten aynı markanın başka bir kartına geçmişsiniz; aşağı yukarı aynı sürücü kurulacak.

Evet, MSI 4070 Super'den MSI 5070 Ti Gaming Trio modeline geçtim. Söylentilerden dolayı bugün sistemi çalıştıramadım. "Sorun olmaz" derseniz dediğiniz gibi yapmak isterim.

Yalnız bilgisayara format atmadan çalıştırmamamı söylediler. "Format atman lazım, eski driver yüklenir, sorun olur" dediler.

Böyle bir şey asla yok. AMD karttan NVIDIA'ya veya tam tersi bir geçiş yapsan belki milyonda bir ihtimal sorun çıkabilir ama o bile pek olası değil. DDU ile temizlik yapıp sürücüyü kurabilirsin. Bunu söyleyen çok ağır "boş yapmış". DDU, kayıt defteri girdilerini ve tüm dosyaları zaten temizliyor. Sen spesifik olarak eski kartının sürücü dosyası üzerinden kurulum yapmazsan eski sürücü nasıl kurulsun?

Evet, MSI 4070 Super'den MSI 5070 Ti Gaming Trio modeline geçtim. Söylentilerden dolayı bugün sistemi çalıştıramadım. "Sorun olmaz" derseniz dediğiniz gibi yapmak isterim.
Sıkıntı olmaz. Hatta yeni kartı takmadan önce DDU'yu güvenli modda çalıştırıp kartın sürücüsünü silebilirsiniz. DDU'da "Sürücüyü sildikten sonra kapat (Yeni ekran kartı takılması için)" seçeneği mevcut.

Eski ekran kartı varken format atıp temiz Windows 11 kurulumu yaptım hocam. Sonrasında yeni ekran kartımı taktım. Güvenli modda DDU'yu nasıl çalıştırabilirim? Adım adım takip edebileceğim bir rehber var mı? Kullanımını tam olarak bilmiyorum.

Aslında çok basit bir arayüzü var. Hızlıca öğrenirsiniz. Videoda belirtildiği gibi, sürücülerin Windows Update ile yüklenmesini engelleme seçeneğini mutlaka işaretleyin. Kendiniz en güncel sürümü kurarsanız çok daha sağlıklı olur.

Bilgisayarcıların format parası almak için attığı kolpalardan biri daha.

Bilgisayarcıların format parası almak için attığı kolpalardan biri daha.

Neyse ki Techolay var. Sağ olun var olun.

Sağ olun hocam. Yarın gönül rahatlığıyla yapabileceğim eksik olmayın .

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile sürücüleri silip yeniden kur başka hiç bir şey yapmana gerek yok sonrasında istediğin gibi oyun oynayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…