berat_01 21

Yetkin
Ekran kartım RTX 4070 Ti. Süper yüke sokunca bobin sesi geliyor, garantiye yollasam değişim yapar mı? Tamiri var mı?

Coil whine sesi korkulacak bir şey değildir. Fizik kurallarına göre o kapasitör ve entegrelerin ses çıkarması kaçınılmazdır. Yüke bindiğinde her kapasitör ses çıkartır. Kulaklık takın, garantilik bir durum yok.

Degisim sanzinizi deneyin, fakat bu pek de onarilabilecek bir şey degil degisim yaptiginiz urunde dahi olabilir, kullanilan komponentlerin kalitesine bagli olan bir şey cunku.

ASUS TUF Gaming kalitesiz komponent kullanıyorsa, bu başka marka ve modellere göre pahalı olması değişim yapmasını gerektirir. Yani hem fazla para alacaksın, hem kalitesiz malzeme kullanacaksın! Bu çelişki.

ASUS TUF Gaming kalitesiz komponent kullanıyorsa, bu başka marka ve modellere göre pahalı olması değişim yapmasını gerektirir. Yani hem fazla para alacaksın, hem kalitesiz malzeme kullanacaksın! Bu çelişki.
TUF seri olarak orta konumda aslinda ust denilemez, 4070 Ti'in ortalama guc tuketiminin de 300 W oldugunu dusunursek bu durum normal biraz. Guc tuketimi arttikca manyetik titresim daha da aratacagi icin ses daha duyulabilir seviyeye cikiyor. Yani suclu tamamen ureticinin degil bobinin calisma prensibinin de payi var bunda.

TUF seri olarak orta konumda aslinda ust denilemez, 4070 Ti'in ortalama guc tuketiminin de 300W oldugunu dusunursek bu durum normal biraz. Guc tuketimi arttikca manyetik titresim daha da aratacagi icin ses daha duyulabilir seviyeye cikiyor. Yani suclu tamamen ureticinin degil bobinin calisma prensibinin de payi var bunda.

RX 6800 için 125watt ile beraber bobin sesi 180-200watt ile aynı seviyede duyuluyor. Yani 125watttan sonra bobin sesinde herhangi bir artış görmüyorum. Zaten çok ciddi ses yapıyor ve bir müddet sonra belirgin bir düşüş oluyor. Değişim yapamayacaklarını söyledikleri için şimdilik idare ediyorum.