Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ilkeryuksel

Uzman
Makaleler
3
Yer
Ankara
Son zamanlarda sistemim için estetik bir görünüm sağlamak amacıyla ekran kartımı dikey kullanmayı düşünüyorum. Ancak bunun herhangi bir zararı olup olmadığını merak ediyorum.
  • Dikey kullanım ısı dağılımını etkiler mi? Özellikle hava akışı ve soğutma konusunda bir sorun yaşanır mı?
  • Performansa olumsuz etkisi olur mu?
  • Uzun vadede kartın ömrüne zarar verebilecek bir durum söz konusu olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
465X'in dikey aparatını kullanıyorum. Isıda herhangi bir sorun yok.

Şimdi kartı dikey olarak taktım ve fan değerlerini yüksek seviyeye 1200RPM olarak güncelledim. FurMark ile yarım saat sıcaklık testi yapacağım.

Şimdi kartı dikey olarak taktım ve fan değerlerini yüksek seviyeye 1200RPM olarak güncelledim. FurMark ile yarım saat sıcaklık testi yapacağım.
Dikey kullanım düşündüğümden de daha iyi oldu. Full stress testi 2 saat süreyle maruz bıraktım ve 71 dereceyi geçmedi 👌
Performansa olumsuz etkisi olur mu?

PCIE uzatma kablosunda kayıp olmazsa ve sıcaklıklar aşırı artmazsa etkisi olmaz.

Dikey kullanım ısı dağılımını etkiler mi?

Etkiler fakat dikey kullanım desteği olan kasalarda havanın üflendiği kısmı aşırı dar yapmadıkları için sorun çıkmamalı. GPU altı fanları bulunan bir kasadan geçiyorsan fark daha büyük olabilir.

Uzun vadede kartın ömrüne zarar verebilecek bir durum söz konusu olabilir mi?

Yatay montaja göre daha fazla sallanıyorsa kasa sürekli hareket halindeyse veya düzgün montajlanamışsa olabilir fakat uzun ve sarkan bir kartsa, sağlam yerine sabitlenmişse aksine faydası olur.

PCIE uzatma kablosunda kayıp olmazsa ve sıcaklıklar aşırı artmazsa etkisi olmaz.

Etkiler fakat dikey kullanım desteği olan kasalarda havanın üflendiği kısmı aşırı dar yapmadıkları için sorun çıkmamalı. GPU altı fanları bulunan bir kasadan geçiyorsan fark daha büyük olabilir.
Dark Pcı-E 4.0 Gpu Riser marka bir aparat almıştım zamanında… Takma konusunda tereddüt ettiğim için bir kenara bırakmıştım.

Cougar MX660 Mesh Kasamda dikey kullanırsam, cam ile arasinda 1cm boşluk kalıyor. Bu hava çıkışı için yeterli mi acaba? Kasa altında fan yok ama hava çıkışı icin filtreli mesh alan var.

465X'in dikey aparatını kullanıyorum. Isıda herhangi bir sorun yok.

Dikey kullanım düşündüğümden de daha iyi oldu. Full stress testi 2 saat süreyle maruz bıraktım ve 71 dereceyi geçmedi 👌

Son düzenleme:
Çözüm