mehmet tuğra

Çalışkan
Herkese selam arkadaşlar. Thermaltake View 27 kasama MSI RTX 2060 Gaming Z ekran kartını dikey şekilde takmak istiyorum. Kasamın kendi dikey montaj desteği mevcut. Sizce bu işlemin artıları ve eksileri nelerdir? Amacım uzun vadede kartın sarkmasını önlemek; dikey montajın daha güvenli olduğunu söylüyorlar.

Aşağıda sistem özelliklerini ve alacağım riser kabloyu bırakıyorum. Bu kabloyu taktıktan sonra görüntü gelmemesi gibi sorunlarla karşılaşır mıyım? BIOS üzerinden yapılması gereken herhangi bir ayar var mıdır?

Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Sistem
MSI RTX 2060 gaming Z
AMD Ryzen 5 2600
MSI B450 m Mortar
16 GB DDR4
Thermalteke Wiew 27

Ekran görüntüsü 2026-02-06 025912.webp

WhatsApp Image 2026-02-06 at 03.01.43.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
2060 zaten çok ağır bir kart değil, desteğe ihtiyacı yok. İyice vidalamak yeterli olur. Görünüm maksatlı yapılacaksa da arkadaşın dediği gibi masraflı ve kartın sergileyecek bir RGB vb. kısmı yoksa gereksiz olur.

Sorunla karşılaşma olası yani kimse bilemez

Ben kasa almıştım içinden 4.0 riser kartı ve aparatı her şeyi vardı DeepCool kasa. Ekran kartı montajını yaptım NVIDIA 4070

Oyunda FPSlerim çok kötüleşti. BIOS'tan 4.0 vs ne denediysem hiçbiri olmadı normal taktığımda 300 FPS aldığım yerde dik takında 150-180 almaya başladım. Direk attım kenara. Muhtemelen ya uyumsuzluk sorunu oluyordu ki böyle olanlarda olabiliyormuş.

Riser bozuk olsa zaten hiç çalıştırmaz ya da daha kötü olurdu. O yüzden risk her zaman vardır.

Bence mantıksız.
1- Riser kablo pahalı bir şey
2- En kalitelisini de alsan kayıp oluyor
3- Fanlar cama bakacağı için soğutmada sorun olur
4- Ekran kartın tüm bunlara değecek kadar güzel mi? :)

En fazla birkaç derece daha sıcak çalışır. Çoğu kasada test sonuçları böyle görünüyor. Tak gitsin bir şey olmaz.

Modern PCI Express standartları olan PCI EXPRESS 5 veya 4 standartını destekleyen riser kablolar hiç stabil değiller. Hatta bazı anakartların ekran kartı yuvası bile PCI EXPRESS 5 desteklediği halde sorun yapabiliyor. Veri iletiminde çok hassas sınırlara ulaşıldı. Riser kablolar bu konuda yetersiz kalınca sorun oluyor haliyle.
Ekran kartı desteği ille düşünüyorsan ve gizli olsun diyorsan kullanmakta olduğum şu ürünü önerebilirim:
Anakartın kasaya vidalanan yuvalarına kuruluyor.

Modern PCI Express standartları olan PCI Express 5 veya 4 standartını destekleyen riser kablolar hiç stabil değiller. Hatta bazı anakartların ekran kartı yuvası bile PCI Express 5 desteklediği halde sorun yapabiliyor. Veri iletiminde çok hassas sınırlara ulaşıldı. Riser kablolar bu konuda yetersiz kalınca sorun oluyor haliyle.
Ekran kartı desteği ille düşünüyorsan ve gizli olsun diyorsan kullanmakta olduğum şu ürünü önerebilirim:
Anakartın kasaya vidalanan yuvalarına kuruluyor
Hocam benimkisi express 3 mü oluyor uyumsuzluk vs olur mu sizce