Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ReeLegend

Çalışkan
RTX 2060 ekran kartı kullanıyorum. Kullandığım sırada bilgisayarımda herhangi bir sorun yoktu. Daha sonrasında RTX 3060 ekran kartının taktım, sonrasında ekran kartı kendi kendine MHz olarak kullanılıyordu ve sıcaklığı 89 dereceyi buldu. Görev yöneticisinde kullanım sağlayan herhangi bir program görünmüyordu. Bilgisayarda mining virüsü olabileceğini düşünerek 3060 takılıyken bilgisayarı formatladım ama aynı sorun formatlıyken olmaya devam etti. 3060 kartta sorun olabileceğini düşünerek eski 2060 ekran kartımı geri taktım ve tekrardan format attım temiz driver kurulumlarını yaptım fakat ekran kartı durduk yere kullanılıyor olarak görünüyor ve sıcaklığı masaüstünde 83 dereceyi buluyordu. Bu sorun RTX 3060 kartını denedikten sonra başladı ve mevcutta kullanmış olduğum 2060'da devam etti. Denemeden önce böyle bir şey yoktu. Ekran kartı soketi ile ilgili olabileceğini düşünüp orayı da fırça ile temizledim devam ediyor sorun denemediğim yol kalmadı. Yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler.

WhatsApp Image 2025-03-29 at 15.06.46.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev yöneticisinde ekran kartı kullanan herhangi bir işlem var mı? Karta elinle dokunduğunda da gerçekten sensörün gösterdiği kadar sıcak hissettiriyor mu? Hwinfo gibi sensör programları da aynı şekilde yüksek sıcaklıklar gösteriyor mu ve GPU Tweak 3'le herhangi bir ayar çektin mi?

AMD Ryzen 5 4500
ASUS B450M anakart
Corsair 8x2 (16 GB) RAM
WD 500 GB M.2 SSD
ASUS NVIDIA RTX 2060 EVO ekran kartı
Hyper 550W 80+ güç kaynağı

Görev yöneticisinde ekran kartı kullanan herhangi bir işlem var mı? Karta elinle dokunduğunda da gerçekten sensörün gösterdiği kadar sıcak hissettiriyor mu? HWiNFO gibi sensör programları da aynı şekilde yüksek sıcaklıklar gösteriyor mu ve GPU Tweak 3'le herhangi bir ayar çektin mi?

Görev yöneticisinde ekran kartı kullanan bir şey yok. Diğer programlarda da aynı sıcaklık değerleri var. Karta dokunduğumda 83 derece gibi değil daha ılık gibi. Bu sorun RTX 3060'ı taktıktan sonra oldu. RTX 2060 da da devam ediyor.

Ekran kartına tekrardan hiçbir şey açık değilken dokundum, sensör kaynaklı değil gibi ekran kartı sıcakmış.

Şu anda masaüstünde boşta değerler bu şekilde. Görev yöneticisinde GPU kullanan hiçbir uygulama yok. 5 gündür bu sorunla uğraşıyorum. Konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-03-29 at 18.36.41.webp
    WhatsApp Image 2025-03-29 at 18.36.41.webp
    728,6 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda masaüstünde boşta değerler bu şekilde görev yöneticisinde GPU kullanan hiçbir uygulama yok. 5 gündür bu sorunla uğraşıyorum. Konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?

Nasıl bir format attın? Tekrar temiz kurulum yapar mısın emin olmak adına. Temiz kurulum dosyalarının bulunduğu USB'yi de iyice bir biçimlendir ve tekrar Windows yaz.

Son düzenleme: