AceTeq

Üstün
Makaleler
2
Yer
Başkent
Ekran kartım Sapphire Pulse RX 6700. Portların olduğu tarafta olan fandan çok ince gıcırtı benzeri cıvıltı gibi bir ses geliyor ve fanı durdurunca ses gidiyor. Kartı Vatan'dan almıştım, garantisi devam ediyor ve aynı zamanda Coil Whine sesini de bahane ederek değişim talep etsem, değişirler mi?

Ekran kartım Sapphire Pulse RX 6700. portların olduğu tarafta olan fandan çok ince gıcırtı benzeri cıvıltı gibi bir ses geliyor ve fanı durdurunca ses gidiyor. Kartı Vatan'dan almıştım, garantisi devam ediyor ve aynı zamanda coil whine sesini de bahane ederek değişim talep etsem, değişirler mi?

Ben de Vatan'dan sıvı soğutucu almıştım cızırtı sesi geliyordu değişim yapmadılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartım Sapphire Pulse RX 6700. portların olduğu tarafta olan fandan çok ince gıcırtı benzeri cıvıltı gibi bir ses geliyor ve fanı durdurunca ses gidiyor. Kartı Vatan'dan almıştım, garantisi devam ediyor ve aynı zamanda coil whine sesini de bahane ederek değişim talep etsem, değişirler mi?

Vatan genelde değişime gitmiyor tamir yapıyorlar. Zamanında KB-R01 klavyemi bile eski tip mantar klavye olmasına rağmen tamir ettirmişlerdi.
Fanları WD-40 ile yağlamayı denediniz mi?

Ekran kartım Sapphire Pulse RX 6700. Portların olduğu tarafta olan fandan çok ince gıcırtı benzeri cıvıltı gibi bir ses geliyor ve fanı durdurunca ses gidiyor. Kartı Vatan'dan almıştım, garantisi devam ediyor ve aynı zamanda Coil Whine sesini de bahane ederek değişim talep etsem, değişirler mi?
Pulse 7700XT ile bende de aynı sorun var hocam 1000-1500RPM ayarlarında oluyor genelde dakikada 10-15 saniye oluyor sonra kesiliyor.
Neden olduğunu bulabildiniz mi?

Vatan genelde değişime gitmiyor tamir yapıyorlar. Zamanında KB-R01 klavyemi bile eski tip mantar klavye olmasına rağmen tamir ettirmişlerdi.
Fanları WD-40 ile yağlamayı denediniz mi?

Fanlara sakın WD-40 sıkmayın. WD-40(klasik olan) yag sökücüdür. Açıklamasında yağı, kiri, pası ve nemi bölgeden uzaklaştırır diye belirtiliyor. Kutusunun üzerinde de bulabilirsiniz.

Bunu önermeme nedenim, bazı rulman tipleri kapalı yapıda olabiliyor. Siz içerideki yağı(genelde gres olur) uzaklaştırıp geçici bir kayganlık sağlamış oluyorsunuz. Kısa süre sonra ses artarak devam edecektir. WD-40'ın yağlama özelliği kayganlık sağlayacak kadar zayıftır. Aerosol içerdiği için bölgeden hızlıca uçacaktır çünkü ekran kartı sıcak çalışan bir ürün.

Onun yerine sprey gres öneririm.

WD-40 içeriğinde iz miktar sayılabilecek mineral yağ içerir. Paslı bölgenin geçici süreyle nemden uzak tutulması için oradadır. Bunun yağlama yapar diye pazarlanmasına aldanmayın.

Mesela Koneko hocam bisiklet zincirini önce WD-40 ile temzilerseniz cam gibi parladığını ve 1 damla bile yag kalmadığını görebilirsiniz. Sonrasında ince yağ ile yaglayın. Yoksa zincir değişimi gerekebilir :hehehe:

Detaylar burada yer alıyor. Sayfa içerisinde gresi ve yağı bölgeden uzaklaştırıldığı belirtilmiştir. WD-40'ın yağlama özelliği anca kapı gıcırtısına fayda eder.

Fanlara sakın WD-40 sıkmayın. WD-40(klasik olan) yag sökücüdür. Açıklamasında yağı, kiri, pası ve nemi bölgeden uzaklaştırır diye belirtiliyor. Kutusunun üzerinde de bulabilirsiniz.

Bunu önermeme nedenim bazı rulman tipleri kapalı yapıda olmasından kaynaklı. Siz içerideki yagı(genelde gres olur) uzaklaştırıp geçici bir kayganlık saglamış oluyorsunuz. Kısa süre sonra ses artarak devam edecektir. WD-40'ın yaglama özelliği kayganlık saglayacak kadar zayıftır. Aerosol içerdiği için bölgeden hızlıca uçacaktır çünkü ekran kartı sıcak çalışan bir ürün.

Onun yerine sprey gres öneririm.

WD-40 içeriğinde iz miktar sayılabilecek mineral yag içerir. Paslı bölgenin geçici süreyle nemden uzak tutulması için oradadır. Bunun yaglama yapar diye pazarlanmasına aldanmayın.

Mesela koneko hocam bisiklet zincirini önce WD-40 ile temzilerseniz cam gibi parladığını ve 1 damla bile yag kalmadığını görebilirsiniz. Sonrasında ince yağ ile yaglayın. Yoksa zincir değişimi gerekebilir :hehehe:

Detaylar burada yer alıyor. Sayfa içerisinde GRE'si ve yagı bölgeden uzaklaştırıldığı belirtilmiştir. WD-40'ın yaglama özelliği anca kapı gıcırtısına fayda eder.

Hocam nadir size katılmadığım yerlerden birine denk gelmiş bulunduk. Yıllardır kasa fanlarıma işlemci soğutucumun fanlarına GPU soğutucu blok fanlarına WD-40 sıkar 3 4 tur çevirir öyle takarım. Hala da fanlar ilk günkü gibidir.
Bisiklet zinciri örneğini vermişsiniz. Bisikletimin zincirine zamanında WD 40 sıkmıştım parlama gibi bir durum yaşamadım sadece daha akıcı ilerlemeye başladı o kadar ama çok kir toplamaya başladığı için fırçayla temizleyip makine yağı dökmek zorunda kaldım.
Diyeceğim odur ki ben tecrübeye dayalı konuştum siz araştırmaya dayalı konuşmuşsunuz olabilir bunlar farklı bakış açıları ama ben gözlemlediğim deneyimlerimin arkasındayım ve gayet mantıklı buluyorum.

En sevdiğim şey. Düzgün bir tartışma. Gerçek eglence 😀

Bu dediğiniz kısır gününde kadınların kek suyla mı yoksa sütle mi yapılır çekiştirmesine benziyor :hehehe: Ben agır tip kullanımda WD-40'ın yaglama yapmadığına aksine yagı temizlediğine çokça şahit oldum. Mesela mibzer(bugay ekimi yaptığımız ekipman) üzerindeki eski yagları WD-40 ile çokça temizledim. İnatçı yagı ve pası çok hızlı çözer. Ardından bir bezle kurulayıp suya dayanıklı teflon gres uyguluyoruz.

Keza aynı şekilde hidrokik aksamda oluşan kaçakları da temizlemek için kullanıyorum. WD-40'ın yaglama özelliği iz miktardaki mineral yagdan kaynaklı.

Motosiklet zinciri gibi oring içeren zincirlerde yaglama yapmadığı bariz belli oluyor. Kuruyor ve çatlıyor. Bunlar benim tecrübelerim. Ben uyarımı yapayım. Gerisi kullanıcının bileceği bir durum...